Alanya ITU Avrupa Triatlon Kupa Finali

Alanya ITU Avrupa Triatlon Kupa Finali yarın başlayacak


ANTALYA (A.A) - Alanya ITU Avrupa Triatlon Kupa Finali, yarın başlayacak.
     Uluslararası Triatlon Birliği (ITU), Türkiye Triatlon Federasyonu ve Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Alanya ITU Avrupa Triatlon Kupası Finali hazırlıkları teknik toplantısı, Alanya Kaymakamlığında yapıldı.
     Kaymakam Erhan Özdemir ve Belediye Balkanı Hasan Sipahioğlunun da katıldığı toplantıda konuşan Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, yüzme, bisiklet ile koşu sporlarından oluşan Avrupa Triatlon Kupası Finaline, bu yıl 30 ülkeden 400e yakın sporcunun katılacağını açıkladı.
     Yine Alanyada 2013 yılında düzenlenecek Avrupa Triatlon Şampiyonasının provası olarak da değerlendirilen yarışın, elit, gençler ve yaş grupları kategorilerinde yapılacağını dile getiren Güneş, Sporcular 5 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurlarda kürsüye çıkmak için yarışacak dedi.
     Milli takımın 15 gündür Alanyada kampta olduğunu bildiren Güneş, Türkiye triatlonda her geçen gün büyük mesafe kat ediyor. Son 7 yarışta alınan sonuçlarla sıralamaya girmeyi başardık. Triatlon verdiğimiz değer ile hak ettiğimiz noktaya geleceğimizi umut ediyorum. 2016 yılında triatlonda başarılı dereceler alarak olimpiyatlara katılmak istiyoruz diye konuştu.
     Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir ise Alanyanın spor etkinlikleri konusunda profesyonelleştiğini söyledi. Alanyanın vizyonun geliştiğini dile getiren Özdemir, Turizmi çeşitlendirmek istediğim bir dönemde Alanya etkinliklerle tıpkı turizmde olduğu gibi öncü oluyor. Alanyamızın vizyonunu geliştirirken yeni turizm kavramlarının da peşine düşüyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alanya ITU Avrupa Triatlon Kupa Finali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER