Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu:

Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu: -İlçe şehir şebekesi içme suyu Alaplı Çayından temin edilmiyor


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe şehir şebekesi içme suyu Alaplı Çayından temin edilmiyor dedi.
     Çimenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Toplum Sağlığı Merkezince şehir şebekesi içme sularımızın her ay değişik üç noktasından numuneler alınarak Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarında analiz edildiğini söyledi.
     Tahliller neticesinde şu ana kadar şehir şebekesi içme sularında herhangi bir kirlilik tespit edilmediğini ifade eden Çimenoğlu, şöyle konuştu:
     Yerel gazetelerde ilçe merkezi ve köylerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Alaplı Çayının kirli olduğuna ilişkin açıklamalar yapılmaktadır. İlçe şehir şebekesi içme suyu Alaplı Çayından temin edilmiyor. İlçemizin şehir şebekesi içme suyu çaya uzak noktalardan yaklaşık 30-40 metre derinliğe inilerek sondajlaşmak suretiyle temin ediliyor. Şehir şebekesi içme ve kullanma sularımız Toplum Sağlığı Merkezinin her ay düzenli olarak değişik noktalardan aldığı numunelerle, Zonguldak Halk Sağlığı Laboratuvarında tahlil ediliyor. Şebeke sularında şu ana kadar herhangi bir kirlilik tespit edilemedi. Biz bununla da yetinmedik ve geçen yıl içme sularımızı Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinde de tahlil ettirdik. Oradan da sonuçlar temiz geldi. Alaplı Belediyesi olarak bu tahlil sonuçlarını basın ve internet sitemiz vasıtasıyla da kamuoyuyla paylaşıyoruz.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER