Alaplı Ziraat Odası Başkanı Türkoğlu:

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Türkoğlu: -İlçemizde fındığa alternatif olarak düşündüğümüz böğürtleni yaygınlaştırmayı düşünüyoruz


ZONGULDAK (A.A) - Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, İlçemizde fındığa alternatif olarak düşündüğümüz böğürtleni yaygınlaştırmayı düşünüyoruz dedi.
     Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahiler köyünde 2 yıl önce kurulan arazideki böğürtlenlerin toplanarak satışa sunulmaya başlandığını söyledi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2010 yılında başlatılan üzüm meyveleri yaygınlaştırma projesi kapsamında Ahiler köyü Yağışlı mahallesinde 1,5 dönüm alan üzerine kurulan böğürtlen bahçesinden bu yıl 1 ton 500 kilogram üretim yapılmasının hedeflendiğini anlatan Türkoğlu,Böğürtlen fındığın az olduğu dere boylarında rahatlıkla yetişmektedir. İlçemizde fındığa alternatif olarak düşündüğümüz böğürtleni yayınlaştırmayı düşünüyoruz. Bundan sonraki yıllarda üretim kapasitesi artacaktır. Böğürtlen fındıktan daha zahmetsiz ve daha iyi gelir getiriyor diye konuştu.
     Böğürtlen bahçesi sahibi Hüseyin Ulukaya da, 2009 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile birlikte oluşturdukları bahçeden geçen yıl 400 kilogram mahsul topladıklarını belirterek, Bu yıl 1,5 ton mahsul toplamayı planlıyoruz. İlk topladığımız mahsullerin kilogramını 10 liradan marketlere ve pastahanelere satmaya başladık dedi.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Alaplı Ziraat Odası Başkanı Türkoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER