Alçılı ayağıyla 2 kat çıkıp YGSye

Alçılı ayağıyla 2 kat çıkıp YGSye girdi -Afyonkarahisarda Yükseköğretime Geçiş Sınavından bir gün önce düşerek sol ayağını kıran 20 yaşındaki Bedia İsmet Gürdamar, Afyon Lisesindeki sınavına alçılı ayağıyla 2 kat çıkıp, salon gö


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda Yükseköğretime Geçiş Sınavından (YGS) bir gün önce düşerek sol ayağını kıran 20 yaşındaki Bedia İsmet Gürdamar, Afyon Lisesindeki sınavına alçılı ayağıyla 2 kat çıkıp, salon görevlilerinin yardımıyla girdi.
     Arkadaşlarının yardımıyla okul bahçesine kadar gelen Gürdamar, okul bahçesinde salon görevlilerinin yardımıyla alçılı ayağıyla 2. kattaki sınava gireceği sınıfa çıktı.
     Gürdamar, sınav sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği kaza sonrası ayağını kırdığını, 2. katta bulunan salonda girmekte zorlandığını söyledi.
     Okulların girişinde engelli öğrenciler için ayrı bir sınav yeri olması gerektiğini ifade eden Gürdamar, şöyle konuştu:
     Bu ülkede herkes engelli olma potansiyelinde. Dün gece başıma gelen bir kaza sonucu ayağımı alçıya aldılar ve sınavım 2. kattaydı. Okul görevlilerinden rica ettik 1. katta girebileceğim bir yer olup olmadığını sorduk. Onlarda ellerinden geleni yapıp il yetkilisinin aradılar. Ancak oradaki görevli öyle bir şey olamayacağını sınava ismimin kayıtlı olduğu sınıfta girebileceğimi söyledi. Zaten ayağım dizimden aşağıya kadar alçılı. Diğer ayağımda rahatsız. Bünyemde biraz ağır olduğu için 2. kata kadar çıkmak durumunda kaldım. Güvenlik görevlileri koluma girerek yardım ettiler. Ama bu herkesin başına gelebilir. Okulların en azından giriş katında engelli kontenjanı olmasını rica ediyorum.
     Alçılı ayağıyla 2. kata çıkmanın çok zor olduğunu ve bu durumun sınavını etkilediğini belirten Gürdamar, Doğal olarak moralim bozuldu. 2. kata çıkmak kolay değildi. Elim ayağım titredi dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Alçılı ayağıyla 2 kat çıkıp YGSye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER