Aldırmaz Sinema Atölyesinde

Aldırmaz Sinema Atölyesinde -Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz, Altın Koza etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Işıl Özgentürk tarafından yönetilen Sinema Atölyesini ziyaret etti


ADANA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında Ortopedia Hastanesinde düzenlenen Sinema Atölyesini ziyaret etti.
     Sinema Atölyesi yöneticisi Işıl Özgentürk, 5 gündür süren sinema atölyesi çalışmaları sırasında engellilerin de dahil olduğu tüm katılımcılardan birer hikaye istediğini belirterek, bu hikayelerin kitaba dönüştürülmesi konusunda Zihni Aldırmazdan destek istedi.
     Aldırmazın bu isteğe olumlu yanıt vermesine salondakiler alkışlarla karşılık verdi.
     Aldırmaz, görevde olduğu sürece engellilere hizmet etmek için çaba harcayacağını, daha önce yapılan hizmetleri de medyada paylaşmadıklarını ifade etti.
     Bu konuyu siyasi malzeme olarak kullanmak istemediklerini ifade eden Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak engelsiz kent, engelsiz ülke anlayışıyla hareket ediyoruz. Geçenlerde Akıllı Kentler Zirvesine katıldım. Akıllı kent, teknolojiden yararlanan kent değil, engelsiz kenttir. Engellilere hizmet bizim birinci görevimiz. Büyükşehir Belediyesinin bir numaralı gündemi engelsiz kent oluşturmaktır. Bu geç kalmış bir hizmettir. Hepinizden özür diliyorum dedi.
     Sinema Atölyesini 5 gündür takip eden Genç Engelliler Gençlik ve Spor Derneği Başkanı Celal Karadoğan ise Zihni Aldırmaza teşekkür ederek, Biz engellilere 20 yıldır yapılamayan bir hizmeti sayın Aldırmaz 6 ayda gerçekleştirmektedir. 190 belediye otobüsüne biz engellilerin rahat binebilmesi için rampalar yaptırıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Aldırmaz Sinema Atölyesinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER