Ali Saip Paşa Sokağında sona doğru

Ali Saip Paşa Sokağında sona doğru


KAYSERİ (A.A) - Osmanlı dönemine ait sokağı 100 yıl önceki haline getirmek için Talas Belediyesi tarafından 5 yıl önce restorasyon çalışmalarına başlanılan Ali Saip Paşa Sokak Sağlıklaştırma Projesinde sona gelindi.
     Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürü Erhan Yurdakul ile birlikte Kiçiköy Mahallesindeki çalışmaları yerinde inceledi.
     Başkan Yıldırım, yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki sokakta yapılan çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirterek, Göğsümüzü kabartan bir çalışma. Tarihi doku zengini Talastaki bu sokak çok farklı güzellikte olacak dedi.
     Talasta çok önemli tarihi miras bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yıldırım, tarihin gün yüzüne çıkarılması konusunda örnek çalışmalara imza attıklarını söyledi.
     Başkan Yıldırım, restorasyon çalışmalarıyla örnek bir mahallenin ortaya çıktığını ifade ederek, Tarihi mirası gün yüzüne çıkarmak önemli bir sorumluluk. Bu sorumluluktaki sınavımızı hep birlikte veriyoruz. Burada önemli olan restorasyonu tamamlanan sokağın yüzyıllara taşıyacak sosyal işlerle donatılması diye konuştu.
     Proje kapmasında 60 ev ve konaktan 53ünde restorasyonun tamamlandığının altını çizen Başkan Yıldırım, şunları kaydetti:
     Projede 7 ev ve konağın restorasyonu kaldı. Yaz ortasına kadar tamamlanacak. Bundan sonra altyapıdaki kurumların yapacağı çalışmalar kaldı. Bu dar sokakta 8 kalem hizmeti yan yana taşıyacağız. Gelecek hafta altyapı kurumlarıyla bir toplantı yapıp çalışmalarımıza son şeklini vereceğiz. Talasta bu cadde, bu sokak çok farlı güzellikte olacak. Şehirde oyma mabedin olduğu, içinde büyük bir yeraltı şehrinin olduğu tek sokak burası. İçerisinde butik oteller, gümüş ve sinema atölyesi, kafeteryalar ve alışveriş merkezlerinin bulunacağı bu çalışma, vizyonunu turizme çeviren Kayserinin Erciyes Master Projesini tamamlama noktasında çok büyük katkı sağlayacak.
     Yıldırım, yapılan çalışmalarda turizme katkı sağlayan başta Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü, Türk Telekom, İl Emniyet Müdürlüğü, Kayserigaz, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi ile Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞye teşekkür etti.
    
     Muhabir: Doğan Koca / Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Ali Saip Paşa Sokağında sona doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER