Alman öğrenciler Türk arkadaşlarının evinde kalıyor

Alman öğrenciler Türk arkadaşlarının evinde kalıyor -Marmarisin Almanyadaki kardeş şehri Fürthten gelen öğrenci grubu Türk arkadaşlarını evinde kalarak Türk kültürünü tanıyor -Helene-Lange Lisesi Öğretmeni Pauchet: -Öğrenc


MUĞLA (A.A) - Marmaris ile kardeş şehri Fürth arasında uygulanan öğrenci değişimi programı kapsamında ilçeye gelen Alman öğrenciler, Türk arkadaşlarının evinde kalarak iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün gelişmesine katkı sağlıyor.
     Almanyanın Fürth kentinden öğretmenleriyle Marmarise gelen 13 Alman öğrenci, kardeş okulları 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesindeki öğrencilerin evlerinde kalmaya başladı.
     Marmaris Belediye Başkanı Ali Acarı ziyaret eden öğrenci grubu, karşılaştıkları yakın ilgi ve misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
     Öğrenci değişim programıyla kardeş şehirlerin öğrencileri ve kültürleri arasında dostluk köprüsü kurulduğunu belirten Helene-Lange Lisesi Öğretmeni Caroline Pauchet, Öğrencilerimiz Türk aileler tarafından çok iyi karşılandı. Biz de aynı şekilde Türk öğrencileri misafir etmek istiyoruz ancak bize ikram edilen yemeklerin karşılığını vererek, aynı şekilde nefis yemekler sunabilir miyiz bilemiyorum dedi.
     Marmarisin kendileri için çok özel bir yer olduğunu vurgulayan Pauchet, öğrencilerinin her yıl değişim programını heyecanla beklediklerini kaydetti.
     Belediye Başkanı Acar ise Marmarisin fahri hemşehrisi Paul Böhmün katkısıyla yıllar önce başlatılan değişim programının her yıl başarıyla tekrarlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Fürth şehriyle yıllardır çok iyi ilişkileri olduğunu anlattı.
     Belediyeler arası ziyaretler ve öğrenci değişim programlarıyla iyi ilişkileri sürdürdüklerini belirten Acar, Fürthü 4 kez ziyaret ettim. Çok güzel, çok dinlendirici ve sakin bir şehir. Bu güzel şehirden gelen dostlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz diye konuştu.
     Helene-Lange Lisesi öğrencilerinin 22 Marta kadar Marmariste kalacakları öğrenildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Alman öğrenciler Türk arkadaşlarının evinde kalıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER