Almusta turizm atağı

Almusta turizm atağı -Belediye Başkanı Arıkan: Baraj gölümüzde su sporları yapılması amacıyla iki jetski ve 12 kişilik tekne satın aldık. Bunları ihaleyle kiralayacağız


TOKAT (A.A) - Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, ilçedeki baraj gölünde su sporları yapılması amacıyla iki jetski ve 12 kişilik tekne satın aldıklarını, bunları ihaleyle kiralayacaklarını söyledi.
     Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede turizm altyapısını iyileştirmek amacıyla Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle geçen yıl yürüttükleri Mavi ve Yeşilin Büyüsü adlı proje hakkında bilgi verdi.
     Proje kapsamında Almus Baraj Gölü manzaralı, 200 metrekare alana sahip kafe inşa ettiklerini belirten Arıkan, ayrıca gölün kıyısında 6 kilometrelik yürüyüş parkuru oluşturduklarını söyledi.
     Gölün turizm açısından önemine dikkati çeken Arıkan, Baraj gölümüzde su sporları yapılması amacıyla iki jetski ve 12 kişilik tekne satın aldık. Bunları ihaleyle kiralayacağız. Belediyeye ait 30 dönümlük alanı, konaklamayı sağlayacak moteller için vereceğiz. Almus Baraj Gölünün bugüne kadar üstü örtülmüş turizm potansiyelinin hayat bulacağını düşünüyorum diye konuştu.
     Arıkan, şunları söyledi:
     Bugüne kadar turizm için gerekli altyapı konusunda çalışma yapılmamış. Altyapı çalışmalarını tamamlamadan Almusa turist beklemek hayal olur. Belediye ve kaymakamlık olarak eksik altyapıyı tamamlamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi sadece belediyenin çalışmasıyla olmuyor, ilçe halkının da desteği gerekiyor. Almusa günübirlik turistten ziyade gece de konaklayacak turistler bekliyoruz. Uygun olursa yazlıklar yapılarak, konaklayan insanlara doğal güzellikleri ve barajıyla Almusu daha da iyi tanıtacağımızı düşünüyorum.
     Gölün ilçe ekonomisi açısından önemini vurgulayan Arıkan, Gölümüzde kafes ve kültür balıkçılığı yapılıyor. Burada yetiştirilen balıklar, çevre illere satılarak ilçemizin ekonomisine katkı sağlanıyor dedi.
     Almus-Tokat Karayolunun yapım ihalesinin gerçekleştirildiğini kaydeden Arıkan, İnşallah haziran ayında yolun yapımına başlanacak ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Almusta turizm atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER