Alonet Çağrı Merkezi, 11 Mayısta açılacak

Alonet Çağrı Merkezi, 11 Mayısta açılacak - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk, çağrı merkezinde incelemelerde bulundu


SİVAS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Sivasta yapımı tamamlanan Alonet Çağrı Merkezinde incelemelerde bulundu.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Soluk, İl Özel İdare binası yan tarafında yapılan Alonet Çağrı Merkezini inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Çağrı merkezi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soluk, merkezde 200 kişinin göreve başladığını belirterek, Sivas için hayırlı olmasını diledi.
     Merkezin açılışının 4 bakanın katılımıyla 11 Mayısta yapılacağını ifade eden Soluk, merkezin arka tarafında bulunan alana ise elektronik arşiv kurulmasının planlandığını kaydetti.
     Soluk, Üzerinde bulunduğumuz mekan 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle, Özel İdareden kiralandı. Firma yetkilileri çağrı merkezinin arka tarafında 4-5 dönümlük alanı tahsis ettikleri takdirde şehrimizin bütün dökümanlarını elektronik arşive yükleyecekler. Bu da şehir için hem yeni bir istihdam anlamına gelecek, hem de farelerin, tozların kapladığı dosyalardan da kurumlarımız kurtulmuş olacak dedi.
     Bir gazetecinin Sivas-Malatya Karayolunda ki bölünmüş yol çalışmalarıyla ilgili sorusu üzerine Soluk, yolun ihalesinin 4 bölüm halinde yapıldığını, çalışmaların ise kısa sürede başlayacağını söyledi. Sivas-Malatya Karayolundaki Yağdonduran Geçidi ile Sivas-Erzincan Karayolundaki Kızıldağ geçitlerine bölünmüş yol çalışmaları kapsamında tünel yapılacağını vurgulayan Soluk, böylece araç sürücülerinin kışın çektiği sıkıntılardan kurtulacağını bildirdi.
     Sivas-İzmir direk uçak seferi ile Antalya-Sivas-Erzincan uçak seferinin başlayacağını da aktaran Soluk, seferlerin devamlı olması için vatandaşlardan destek beklediklerini belirtti.
     Cumhuriyet Üniversitesiyle kent merkezi arasına yapılması hedeflenen hafif raylı sistem projesi konusunda Rektör Prof. Dr. Faruk Kocacıkın kendisini ziyaret ettiğini anımsatan Soluk, projenin incelendiğini söyleyerek, İnşallah ilerleyen süreçte böyle bir şey olursa, Sivas için büyük bir nimet olur şeklinde konuştu.
     Alonet Çağrı Merkezi Müdürü Murat Dursun ise açılış tarihine kadar 400 kişiyi istihdam sağlayacaklarını, yıl sonuna kadar bu rakamın yaklaşık bin kişiye ulaşacağını söyledi.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Alonet Çağrı Merkezi, 11 Mayısta açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER