Amasya Orman Bölge Müdürü Ceylan:

Amasya Orman Bölge Müdürü Ceylan: -Bölge müdürlüğümüz orman yangınlarıyla mücadelede başarılı bir sezon geçirdi


AMASYA (A.A) - Amasya Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, Bölge müdürlüğümüz orman yangınlarıyla mücadelede başarılı bir sezon geçirdi dedi.
     Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illerini kapsayan Amasya Orman Bölge Müdürlüğünün 2012 yılında orman yangınları ile mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmaları değerlendirdi.
     Orman yangınları ile mücadelede en etkin yöntemleri kullandıklarını vurgulayan Ceylan, Orman yangınları konusunda çok titiz davranıyoruz. Sezon boyunca ekiplerimiz ormanlarımıza yönelik yangın tehdidine karşı 7 gün 24 saat hazır bekletiliyordedi.
     Orman yangınlarının büyük çoğunluğunun anız yakımlarından kaynaklandığına dikkati çeken Ceylan, şunları kaydetti:
     Bölge müdürlüğümüz orman yangınları ile mücadelede başarılı bir sezon geçirdi. Amasya, Samsun, Çorum ve Tokat illerinde bugüne kadar toplam 93 orman yangınında 115 hektar örtü yangını, 4,5 hektar tepe yangını meydana geldi. Amasyada 19 örtü yangınında 31 hektar alan, 1,2 hektar tepe yangını oluştu. Bu yangınların büyük çoğunluğu anız yakımından kaynaklandı.
     Ceylan, Amasya Orman Bölge Müdürlüğü olarak orman yangınları ile mücadelede toplam 23 arozöz, 9 su ikmal aracı, 14 yangına ilk müdahale aracı, 8 dozer, 14 ekip ve yaklaşık 300 kişilik bir personelin görev aldığını ifade ederek, bunun yanı sıra orman köylülerine verilen 159 su tankınında yangınlarla mücadelede önemli rol oynadığını söyledi.
     Ormanlık alanların bölge genelinde toplam 17 gözetleme kulesiyle gözlemlendiğini kaydeden Ceylan, yangına hassas bölgelere daha çok ilgi gösterildiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Orman Bölge Müdürü Ceylan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER