Amatör balıkçılar, fırtınaya aldırış etmedi

Amatör balıkçılar, fırtınaya aldırış etmedi -Karadeniz kıyısında 3 gün boyunca kamp kuran RASTGELE-DER üyeleri, derneğin 10. kuruluş yıl dönümünü oltayla balık tutarak kutladı -Dernek Başkanı Kalaç: -Sportif anlamda balık avc


SAKARYA (A.A) - Amatör Olta Balıkçıları Derneği (RASTGELE-DER) üyeleri, derneğin 10. kuruluş yıl dönümünü Karadeniz kıyısında 3 gün boyunca oltayla balık tutarak kutladı.
     Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Adapazarından Karasu ilçesine gelen 30 kişilik grup, fırtınalı havaya aldırış etmeden oltayla kalkan balığı tuttu. 3 gün boyunca avlanan dernek üyeleri, tuttukları balıkları denize bıraktı.
     RASTGELE-DER Başkanı Burak Kalaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış turizmine elverişli bir yer olması nedeniyle Karasu ilçesini tercih ettiklerini söyledi.
     İlk tespitlerimize göre Karasu, kış turizmine oldukça uygun diyen Kalaç, Oteller ucuz ve ulaşım gayet kolay. Bu avantajın kullanıldığı yönünde bir işaret yok. Otellerin boş olması anlaşılır değil. 30 dernek üyesiyle fırtınalı havada avlandık, çok sayıda balık yakaladık diye konuştu.
     Amatör avcılığı yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Kalaç, Sportif anlamda balık avcılığını özendiriyoruz. Planlı ve kontrollü avcılığı yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Su ürünlerinin ve bunların yaşam alanlarının korunması amacıyla diğer sivil toplum kuruluşları ile işbirliği halindeyiz. Türkiyenin her tarafına gezi düzenliyoruz şeklinde konuştu.
     Amatör balıkçılardan Oktay Aydıner de amaçlarının balık tutmaktan ziyade spor yapmak olduğunu vurguladı.
     Avladığımız balık standarttan küçükse geriye salıyoruz diyen Aydıner, Hatta büyükleri bile bırakıyoruz. Karasuda oltayla balık avcılığı yarışması düzenlenebilir. Bu etkinliğe yüzlerce amatör balıkçı katılır. Hem tanıtım hem de oteller ve ilçe esnafı kazanır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Cihan Ersöz / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Amatör balıkçılar, fırtınaya aldırış etmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER