CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Dış politikada, her tarafımız ateş çemberi, etrafımızda komşu kalmadı herkesle kavgalı durumdayız (Fotoğraflı - Görüntülü)


KOCAELİ (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Dış politikada, her tarafımız ateş çemberi, etrafımızda komşu kalmadı, herkesle kavgalı durumdayız dedi.
     Oran, partisin İzmit İlçe Başkanlığınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiyenin birçok sorunun bulunduğunu belirterek, güzel bir coğrafyaya sahip Kocaelide de maden ocaklarının yapılmaya çalışıldığını söyledi.
     Maşukiyede kum ocağı çalışmasının olduğunu ifade eden Oran, bu bölgenin turizme açılmış bir alan olduğunu kaydetti. Oran, Türkiyenin her türlü potansiyele sahip olduğunu dile getirerek, buna rağmen insanların neden mutlu olamadıklarının sorgulanması gerektiğini bildirdi.
     AK Parti hükümetinin 10 yıldır devleti yönettiğini anlatan Oran, Başbakan Erdoğan, dün katıldığı bir toplantıda ODTÜye laf atıyor. Başbakan ODTÜye gidiyor, vatandaşın öncelikli hakkı, protesto ediyor. Protesto edebilir. Bunlar demokraside normal şeylerdir. Eğer öğrencinin sorunu varsa, eğer bu ülkede eğitim hala paralıysa, hala ülkede üniversiteden mezun olan öğrenciler iş bulamıyorlarsa, hala atanamayan öğretmenler varsa, ne yapacaklar, tabiki protesto edecekler diye konuştu.
    
     -Bizim için fırsat
    
     Ekonomiden dolayı vatandaşın zor durumda olduğunu ifade eden Oran, Ekonomi büyüyor diyoruz ama herkesin borcu artıyor. Gelir dağılımındaki uçurum artıyor. AKP, ekonomiyi yanlış yönetiyor, faturayı halka ödetiyor diye konuştu.
     Uluslararası bir gazeteci derneğinin açıklamasına göre, Türkiyede 72 gazetecinin hapishanelerde olduğunu aktaran Oran, Türkiyede, Rusya, İran ve Çinden daha fazla gazeteci tutuklu durumda. Son 10 yıldır, hükümet fabrika yapacağına adalet sarayı ve hapishane yapıyor. 2002 yılında 59 bin tutuklu ve hükümlü vardı, 10 sene içerisinde yüzde 100 arttı. 124 bin tutuklu ve hükümlü var. Terörle müzakere yapan bir iktidar var. Dış politikada, her tarafımız ateş çemberi. Etrafımızda komşu kalmadı herkesle kavgalı durumdayız. Türkiye yönetilemiyor. Halk, AKPden uzaklaşıyor. 10 yıldır AK Parti hiç bu kadar bocalamadı. Bu bizim için çok önemli bir fırsat ifadesini kullandı.
     Oran, CHP olarak, halkın iktidarını kurmaya ve bu ülkeyi, eskiden olduğu gibi güçlü bir demokrasiyle laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak daha ileriye taşımaya kararlı olduklarını anlatarak, bu konuda önlerinde hiçbir engelin duramayacağını söyledi.
     Daha fazla demokrasi istediklerini dile getiren Oran, bu kapsamda parti tüzüklerini de daha katılımcı ve çoğulcu yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Kadir Yıldız
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER