Ambalaj atıkları ayrıştırılıyor

Ambalaj atıkları ayrıştırılıyor


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediyesi ambalaj atıklarını ayrıştırarak topluyor.
     Trabzon Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin uygulamaya koyduğu geri dönüştürülebilir ambalaj atıkları toplanmasında lisanslı firmalarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında Trabzonda oluşan çöpün yüzde 9unun ambalaj atığı olarak geri kazanıldığı belirtildi.
     Belediye mücavir alanında günde ortalama 83 bin ton çöp oluşurken toplanan atıkların içinde 14 bin 400 ton kağıt, 6 bin ton plastik, bin 200 ton metal ve diğer ambalaj atıkları yer aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Başlatılan uygulama ile 81 bin 600 adet ağacın kesilmesi önlenirken mücavir alan içerisinde oluşan ambalaj atıklarının yüzde 50si toplanıyor. Bu uygulama ile 33 bin ton petrol, bin 200 ton metal hammaddesinin tasarruf edilmesi sağlanırken ülke ekonomisine önemli bir katkı yapıldığı gibi doğal kaynakların gelecek nesillere bırakılması sağlandı. Toplanan çöp azaltılarak yaklaşık 2 milyon 160 bin lira tasarruf yapıldı. Ambalaj atığı toplama faaliyetleri çerçevesinde mahallelere 600 adet geri dönüşüm konteyneri yerleştirilirken, sokak toplayıcılarının büyük bir kısmı sisteme dahil edildi ve tesislerde 50 kişinin istihdamı sağlandı.
    
     Muhabir : Cenk Yavuz Usta
     Yayıncı : Asena Akçay
<< Önceki Haber Ambalaj atıkları ayrıştırılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER