Amerikalı yazar Branning Rizede

Amerikalı yazar Branning Rizede -Türkiye ve Türk kültürünü Bir Çay Daha Lütfen kitabı ile dünyaya anlatan Amerikalı yazar Branning Rizeye geldi


RİZE (A.A) - Türkiye ve Türk kültürünü Bir Çay Daha Lütfen kitabı ile dünyaya anlatan Amerikalı yazar Katharine Branning Türkçe olimpiyatları Komitesi ve ÇAYKURun davetlisi olarak Rizeye geldi.
     Branningi, ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ile eşi Emnie Sütlüoğlu Ziraat Botanik Çay Bahçesinde misafir etti. Branninge çayın Türkiyeye gelişi, yetiştirilmesi, Türk kültüründeki yeri ve bölge ekonomisine katkıları hakkında bilgi veren İmdat Sütlüoğlu, çayın Türkiyede daha çok sıcak içildiğini ve insana sıcaklık verdiğini anlattı.
     İkram edilen çayı içen, siyah üzümden yapılan pepeçura tatlısı ve Rize simidini yiyen Branning, Çay, pepeçura, simit, ben şimdi tam Rizeliyim dedi.
     Orta Amerikada yemeklerde genelde ayran, Fransa ve İspanyada şarap tüketildiğini dile getiren Branning, Türk kültüründe çayın çok değerli bir yeri olduğunu söyledi.
     Brannig, daha sonra beline yöresel peştemal, omuzuna da keşan takarak çay bahçesine girdi. Sütlüoğlunun, çay toplanmak hakkında kısa süre bilgi vermesinin ardından Branning makasla çay topladı. Branning Çay Araştırma Enstitüsünde yaş çayın kuru çaya dönüştürülmesi evreleri hakkında bilgi aldı.
     Branning, yarın gerçekleştirilecek olan Türkçe olimpiyatları gösterilerine katıldıktan sonra Rizeden ayrılacak.
     (MS-MK)
<< Önceki Haber Amerikalı yazar Branning Rizede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER