Anadolu Ajansı, sınırdaki kınalı kuzuların bayramını

Anadolu Ajansı, sınırdaki kınalı kuzuların bayramını görüntüledi -Hatayda, Suriye sınırına yakın noktada Altınözü ilçesindeki Ziyaret Karakolunda görev yapan askerler, bayramı, sınırda nöbet tutarak geçiriyor -Vatanı ve milleti


HATAY (A.A) - İsmihan Özgüven/Salim Taş - Suriye sınırında, vatan ve milletin güvenliği için görev yapan askerler, bayramı aile özlemiyle ve nöbet tutarak geçiriyor.
     İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Hataydaki 2. Hudut Alayı 2. Hudut Taburu 5. Hudut Bölüğünün Ziyaret Hudut Karakolunda vatani görevini yerine getiren er ve erbaşlar, Suriye sınırına yakın bir noktada, çatışma sesleri arasında, vatanı ve milletini korumanın mutluluğuyla bayramda da kutsal görevlerini yerine getiriyorlar.
     Ziyaret Karakolundaki askerler, bayramda da normal günlerdeki gibi nöbet yerlerinin başına geçiyor.
     Suriyenin İdlip kentine bağlı Allani köyü karşısında yer alan ve sınıra yaklaşık 500 metre mesafede bulunan Ziyaret Karakolundaki askerler, sabahın erken saatinde içtima yerine geçerek önce arkadaşları, ardından da komutanlarıyla bayramlaştılar.
     AA ekibi tarafından görüntülenen Ziyaret Karakolundaki bayramlaşmada, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, askerleri selamladıktan sonra tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.
     Askerlerinin evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak ve bayram havası yaşatmak için çaba gösteren Albay Polat, bu kapsamda askerlere tatlı ile kolonya ve şeker ikramı yaptırdı.
     Karakol bahçesinde düzenlenen bayramlaşmada askerlere Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendiden gelen Kurban Bayramı mesajları okundu.
     Törenin ardından görev yerlerine dağılan askerler, ailesinden uzakta buruk ama gururlu bir bayram yaşadı.
     Kimi sınırı gören kulede dürbünden ve termal kameralardan hareketliliği saniye saniye izlerken, bazı askerler de karakol çevresindeki nöbet yerlerindeki mevzilerine geçti.
     Nöbetten çıkan askerler de karakol içerisindeki kantinde televizyon izleyip, arkadaşlarıyla aileleriyle kutladıkları bayramları yad ederek sohbet etti.
     Bir kısmı satranç ve masa tenisi oynayarak bu özel günde evinden uzakta olmanın hasretini unutmaya çalışan askerlerin bazıları da, ailelerinin Kurban Bayramını kutlayabilmek için karakol içerisindeki ankesörlü telefonlara koştu.
     Askerler, burukluklarını hissettirmeden anne ve babalarının bayramlarını kutlamaya çalıştı.
    
     -Askerlerin bayram mesajı-
    
     Manisalı Er Orhan İnal, karakolda arkadaş ve komutanlarıyla bayramlarını kutladıklarını kaydetti.
     Bütün Müslüman ailesinin Kurban Bayramını kutladığını ifade eden İnal, AA kamerasından çok özlediği anne ve babasının bayramını kutladı.
     Konyalı Er Recep Şahin de, ilk defa bayramı ailesinden uzakta geçirdiğini ve bu nedenle farklı duygular içerisinde olduğunu, karakolda arkadaş ve komutanlarıyla bayramlaşarak Kurban Bayramını kutladığını söyledi.
     Adanalı Er Durmuş Ciğer ise ailesinden ayrı bayram geçirmenin çok zor olduğunu, ancak vatani görevin her şeyin üstünde olduğunu kaydetti.
     Erzincanlı Yasin Çolak da Bayram buruk geçiyor. Aile özlemi var. Sevdiğin insanın özlemi var. Herkesin bayramını kutluyorum, annemin babamın ellerinden öpüyorum dedi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı, sınırdaki kınalı kuzuların bayramını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER