Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -Siirt Valisi Aydın: AA değişik dillerde yapmaya başladığı yayınlarla, ülkemizin iletişim alanındaki gururu olarak büyük bir misyon üstlendi -Siirt Belediye Başkanı Sadak: AAnın barış sür


SİİRT (A.A) - Siirt Valisi Ahmet Aydın, Anadolu Ajansının (AA) değişik dillerde yapmaya başladığı yayınlarla, ülkenin iletişim alanındaki gururu olarak büyük bir misyon üstlendiğini belirtti.
     Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklama yapan Vali Aydın, son zamanlarda değişik dillerde yaptığı haber bültenleri ile AAnın ülkenin bu alandaki gururu olduğunu ve önemli bir misyonu üstlendiğini bildirdi.
     AAnın habercilik alanındaki güvenirliğinin tartışılmaz bir gerçek olduğunu kaydeden Aydın, şöyle dedi:
     Bu güne kadar doğru objektif haberciliği ile kamuoyunun aydınlatılmasında büyük başarıla imza atan Anadolu Ajansı, son dönemlerde değişik dillerde yayınlamaya başladığı bültenlerle ülkemizin gururu olduğunu kanıtladı ve çok önemli bir misyon üstlendi. Bu güzide kuruluşumuzun, ülke içinde ve ülke dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla bundan sonra da en doğru, objektif haberleri en seri bir şekilde yayınlayacağına inanıyor ve 93. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.
     Belediye Başkanı Selim Sadak da Anadolu Ajansının ülkenin önemli ve saygın haber kuruluşlarından birisi olarak bu güne kadar çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini, bu güne kadar yaptığı haberlerle adından söz ettirdiğini söyledi.
     AAnın barış sürecine katkı yapacak haberler yapacağına inanıyorum diyen Sadak, kuruluş yıl dönümünü kutladı.
     Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu ise AAnın köklü ve başarılı geçmişinin geleceğinin teminatı olduğunu dile getirdi.
     Bir asra yaklaşan geçmişiyle AAnın haklı bir gurura sahip olduğunu ifade eden Kuzu, Bu uzun geçmişinde AA, yaptığı tarafsız, objektif haberlerle insanımızın gönlünde olduğu yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren medya kuruluşları arasında ayrı bir yere sahiptir. Her zaman kamuoyu yararını gözeten ve insan haklarına saygılı haberlere imza atan AAnın 93. kuruluş yıl dönümünü kutlar, başarılar dilerim diye konuştu.
     Siirt Baro Başkanı Cemal Acar, AAnın yasalara ve insan haklarına saygılı haberleri ile ayrı bir yere sahip olduğuna dikkat çekti.
     Acar, Anadolu Ajansı, bu yönleri ile de adından kendinden söz ettirmekte ve örnek olmaktadır. Başarılı çalışmaları nedeniyle, Siirt Barosu adına AA çalışanlarını kutlarım şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER