Ankaradan gelen sağlık ekibinden Şırnaktaki SSPE

Ankaradan gelen sağlık ekibinden Şırnaktaki SSPE hastalarına muayene


ŞIRNAK (A.A) - Hacettepe Üniversitesinden bir heyet Şırnaka gelerek SSPE (kızamık mikrobunun neden olduğu bir beyin hastalığı) hastalığının hastalarını muayene etti.
     Hacettepe Üniversitesi Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Banu Anlar ile beraberindeki fizyoterapist Erhan Karadeniz ve beslenme uzmanı Selen Sesel, ambulanslarla il genelinden alınarak Cizre Devlet Hastanesine getirilen 24 SSPE hastasını sağlık kontrolünden geçirerek durumlarıyla ilgili ailelerini bilgilendirdi.
     İl Sağlık Müdürlüğünce gönüllü olarak Şırnaktaki SSPE hastalarına sağlık hizmeti sunan Prof. Dr. Anlar ve beraberindeki sağlık ekibi için plaket töreni düzenlendi.
     Törende İl Sağlık Müdürü Ahmet Barış ile Şırnak SSPE Yardımlaşma Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nazım Yıldız, Prof. Dr. Banu Anlar, Erhan Karadeniz ve Selen Sesele plaket verdiler.
     İl Sağlık Müdürü Barış, yaptığı açıklamada, çoğu yatağa bağlı olarak yaşayan SSPE hastası çocukların periyodik olarak nörolojik muayenelerinin yapılması gerektiğini belirterek, hastaların büyükşehirlere gitme olanakları bulunmadığı için Cizrede bir araya getirdiklerini söyledi.
     Gönüllü doktorlarca 24 hastanın muayenesinin yapıldığını ifade eden Barış, Evde bakıma muhtaç yatalak hastalarımız tıbbi yardıma ihtiyaç duyduklarında evlerinde sağlık hizmeti alabiliyorlar. Bu hizmet Sağlık Bakanlığı bünyesinde ve ücretsiz sunuluyor. Sağlık hizmetlerine ulaşamayan hastaların da ayağına giderek bu hizmetleri onlara sunuyoruz. Bu sağlık hizmetini gönüllü olarak gerçekleştiren doktorlarımıza teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Ankaradan gelen sağlık ekibinden Şırnaktaki SSPE Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER