Ankaranın Başkent oluşunun yıl dönümü

Ankaranın Başkent oluşunun yıl dönümü -Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneğince yarın Tandoğanda düzenlenmek istenen mitingin Valilik tarafından iptal edildiği yönündeki sosyal medyada yer alan haber ve yorumların


ANKARA (A.A) - Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ankara Şubesince yarın Tandoğanda düzenlenmek istenen mitingin Valilik tarafından iptal edildiği yönündeki sosyal medyada yer alan haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
     Ankara Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Ankara açısından taşıdığı öneme işaret edilerek, Ankaranın başkent oluşunun 89. yıl dönümünün yaygın ve etkili törenlerle kutlandığı belirtildi.
     Bu bağlamda Ankaranın başkent oluşunun 89. yılı kutlama programları nedeniyle, gerekçesi ne olursa olsun, 13 Ekim 2012 Cumartesi günü Ankarada herhangi bir program yapılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimler Derneği Ankara Şubesi Başkanlığının 13 Ekim 2012 Cumartesi günü Tandoğan Meydanında yapılması istenen Teröre Karşı Halk Mitinginin belirtilen gerekçeye dayalı olarak 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 15 ve 17. maddeleri gereğince ertelenmesi kararı verilmiş olup, ilgililerine 11 Ekim 2012 tarih ve 19298 sayılı yazı ile duyurulmuştur.
     Vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde hür ve bağımsız bir millet olarak bayrak dalgalandırmamızın gerçek kahramanları olan şehitlerimiz ve emanetleri aileleri ile Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri kahraman gazilerimize minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.
    
     Muhabir: Ferdi Türkten
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ankaranın Başkent oluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER