Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: -Mermerci esnafının iş yeri sahibi olmasını temin edeceğiz -Belediyeler sadece yol su kanalizasyon yapmamalı, işsiz gence iş imkanı da oluşturmalı


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Mermerciler kooperatifi tarafından yaptırılan sanayi sitesinin temelini attı.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Mamak Ortaköy Mevkisindeki törende konuşan Gökçek, sanayicilerin güzel bir adım attıklarını belirterek, Mermerci esnafının iş yeri sahibi olmasını temin edeceği dedi.
     Ankarada sanayinin gelişmesi için her türlü desteği verdiklerini ifade eden Gökçek, Bölgenin alt yapısını tamamen tamamladık. Yollarını, kaldırımlarını, kanalizasyonlarını yaptık, doğalgaz getirdik. Burada şimdi 108 bin kişi ekmek yiyor diye konuştu.
     3 sene önce yine sanayi bölgeleri konusunda yeni bir atılım yaptıklarını kaydeden Başkan Gökçek, şunları kaydetti:
     5,5 sene önce yeni belediye kanunu çıktı. Oraya madde koydurttuk. Dedik ki Belediye Meclisinin kararıyla sanayi bölgelerine alt yapıyı belediye yapabilir. Onun için Akyurt, Hasanoğlan, Elmadağ, Kazan Sanayi Bölgesi ve oradaki Keresteciler Sitesi dahil olmak üzere toplandık ve onlara alt yapılarını bedava yapmanın karşılığı olarak istihdam sözü aldık. Ve şu anda oralarda 30 bin kişiye istihdam sağladık. Aynı şekilde Organize Sanayi Bölgelerine de yardımcı olduk.
     Gökçek, sanayicilerden sonra ticaret erbabıyla da bir araya geldiklerini ve onların da isteklerini dinlediklerini belirtti.
     ATO ile birlikte Shooping Festi yaptıklarını söyleyen Gökçek, Belediyeler sadece yol su kanalizasyon yapmamalı, işsiz gence iş imkanı da oluşturmalı dedi.
     Gökçek, kendilerinin bunun için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini kaydederek, Mamakta yeni konutlar yaptıklarını belirtti.
     Ankaraya Ağustos ayından itibaren yeni körüklü otobüsler geleceğini de kaydeden Gökçek, bu otobüslerle Mamak Bölgesine de hizmet verileceğini ve bölgenin ulaşımının daha da rahatlayacağını söyledi.
     Törene Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mermerciler Kooperatifi Genel Koordinatörü Celal Doğansay, bölge esnafı ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Açıl
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER