Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Değer:

Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Değer: -Uzun yıllardır var olan ancak bir türlü çözüme kavuşturulmayan baraj sorunu nedeniyle Türkiyede ne yazık ki tam bir temsiliyet sağlanamamaktadır


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, yüzde 10luk seçim barajının Türk demokrasisinin gelişmesinin önündeki en büyük sıkıntı olduğunu savunarak, Uzun yıllardır var olan ancak bir türlü çözüme kavuşturulmayan baraj sorunu nedeniyle Türkiyede ne yazık ki tam bir temsiliyet sağlanamamaktadır dedi.
     Değer yaptığı yazılı açıklamada, yüzde onluk seçim barajının, en az Anayasa değişikliği kadar önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Uzun yıllardır var olan ancak bir türlü çözüme kavuşturulmayan baraj sorunu nedeniyle Türkiyede ne yazık ki tam bir temsiliyet sağlanamamaktadır. Seçim barajı yüzde 10da tutulmakla, seçimlerde adayların ve seçmenlerin haksızlığa uğramasına yol açılmaktadır. Tüm partileri bu konuda ortak çalışma yamaya davet ediyoruz. Son dönemde seçim barajının düşürülmesine yönelik yapılan çalışmalar bizi umutlandırıyor. Yıllardır girmeye çalıştığımız Avrupa Birliği başta olmak üzere yurt dışında ve Türkiyede en fazla eleştirilen konulardan biri olan seçim barajının düşürülmesi konusunda siyasi parti temsilcilerinden tarafsız, duyarlı ve vicdanlarının sesini dinleyerek hareket etmelerini bekliyoruz.
    
     -İş dünyasının beklentisi-
    
     Yüzde 10luk seçim barajına dayanak olarak gösterilen yönetimde istikrarı zedeler şeklindeki düzenlemenin ortadan kaldırılmasıyla barajın aşağı çekileceğine inandıklarını ifade eden Değer, yıllardır bu düzenlemenin barajın düşürülmemesine gerekçe gösterildiğini belirtti. Değer, Türkiyenin bugün Avrupa ülkeleri arasında en yüksek seçim barajına sahip ülke olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     Hem seçim barajından şikayet eden, hem de düşürmek için çaba sarf etmeyen siyasiler artık herkesin Mecliste temsilini sağlamak zorundadır. İş dünyasının beklentisi tam olarak budur
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
<< Önceki Haber Ankara Genç İşadamları Derneği Başkanı Değer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER