Ankara Kalkınma Ajansından 8 dilde tanıtım

Ankara Kalkınma Ajansından 8 dilde tanıtım


ANKARA (A.A) - Ankaranın tanıtımına yönelik çalışmalarını sürdüren Ankara Kalkınma Ajansı, Ankarayı anlatan broşürler hazırlayarak 8 farklı dile çevirdi.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini Ankaraya çekebilmek ve şehrin tanıtımı için yürütülen çalışmalar kapsamında, Ankarayı ve Ankaradaki yatırım ortamını detaylarıyla anlatan broşürler hazırlayan Ankara Kalkınma Ajansı, bu broşürleri 8 farklı dile çevirdi.
     Ankara Kalkınma Ajansı, İngilizce hazırlanan -İstatistiklerle Ankara- kitapçığı yayınını da gerçekleştirerek bu yayınlara elektronik ortamdan ulaşma imkanı sundu.
     Ankara Kalkınma Ajansı olarak ulusal ve uluslararası fuarlara da katılım sağlandığı belirtilen açıklamada, son olarak İstanbulda 17incisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITTte yerli ve yabancı ziyaretçilerle bir araya gelindiği kaydedildi.
    
     -Turizm, hem Ajansın hem de Ankaranın öncelikli gündemi-
    
     Turizm ve tanıtım konusunun, hem Ankaranın hem de Ajansın öncelikli konuları arasında yer aldığını ifade eden Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç.Dr. Asım Balcı, Ajans olarak, Ankara Valimiz Alaaddin Yükselin göreve gelmesiyle Ankarada başlayan turizmi geliştirme seferberliğine önemli ölçüde destek veriyoruz. Ankarayı turizmde de başarılı bir şehir yapabilmek hedefiyle çalışan Ajansımız, son iki yılda açıkladığı 2 mali destek programıyla da turizm projelerine bütçe ayırdı. Tüm bu çalışmalardaki temel amaç, Ankarayı ulusal ve uluslararası arenada daha fazla tanınan bir marka şehir haline getirmek değerlendirmesinde bulundu.
     Açıklamada, Ankara Kalkınma Ajansının 2011 Yılı Mali Destek Programı ile Ankarada uygulanan 45 turizm projesini desteklediği ve 2012 Yılı Mali Destek Programında da Turizm başlığına yer verdiği belirtildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demir
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansından 8 dilde tanıtım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER