Ankara Shopping Festte yabancı turistler yüz

Ankara Shopping Festte yabancı turistler yüz güldürdü -Ankara Shopping Festte yabancı turistlerin yaptığı alışveriş geçen yıla göre yaklaşık yüzde 900 arttı


ANKARA (A.A) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara Shopping Festin, ilk senesinde hem esnafa maddi kazanç sağladığını hem de gelecek yıllar için Ankaranın tanıtımına büyük katkı sağladığını bildirdi.
     ATOdan yapılan yazılı açıklamada, Global Bluedan alınan bilgilere yer verildi. Yabancı turistlerin yaptığı alışverişlerde geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 900 artış yaşandığı bildirilen verilere göre, Ankara Alışveriş Festivali kapsamında harcamasını en fazla artıran turistlerin geldiği ülkelerin ABD ile Ürdün olduğu belirtildi. Amerikalıların yaptığı alışverişlerde yüzde 928lik artış görülürken, Ürdünlülerin yaptığı alışverişler de ise yüzde 927lik artış yaşandığı kaydedildi. Ürdünü yüzde 480lik artışla Kuveyt ve yüzde 245lik artışla Rusyanın izlediği bildirildi.
    
     -En fazla Kuveytli turist harcadı-
    
     Kuveytliler, Ankara Alışveriş Festivali kapsamında kişi başı ortalama en yüksek harcamayı yapan turistler oldu. Geçen yıl kişi başı ortalama 362 lira harcayan Kuveytli turistlerin, bu yıl bin 399 lira harcama yaptığı kaydedilen açıklamada, Kuveyti bin 368 lira ile Ürdün, 946 lira ile Azerbaycan takip etti.
    
     -Ankaraya, yabancı turistlerin ilgisi arttı-
    
     Açıklamada ATO Başkanı Salih Bezcinin değerlendirmesine de yer verildi. Festivalin öncelikli hedefine ulaştığını belirten Bezci, Ankaraya çevre ve uzak ülkelerden turist girişinde önemli bir artış yaşandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
     Festival, Ankaraya yabancı turistlerin ilgisini artırdı. Bunu hem turizm istatistiklerinden hem de vergi iadesi verilerinden anlıyoruz. Önemli ölçüde döviz akışı sağlayan Festival, etkinlikleriyle şehre moral ve eğlence kaynağı oldu. Elimizdeki veriler gösteriyor ki Ankara artık turizm sektöründe de yükselişe geçmiştir.
    
     -Ankarayı düşük bütçe ile tanıttık
    
     Festival organizasyonun oldukça düşük bütçe ile gerçekleştiğini belirten Bezci, Azerbaycanın Eurovision Şarkı Yarışması için 251 milyon avro para harcadığını, buna karşın elde ettikleri kazancın 49 milyon avro olduğunu kaydetti. Azerbaycanın 200 milyon avro maddi zarara uğradığının söylenebileceğini iddia eden Bezci, ancak Azerbaycanın bu zararını uzun vadede turizm ile kazanca dönüştürebileceğini ifade etti.
     Bezci,Ankara Shopping Fest, ilk senesinde hem kazandırmış hem de gelecek yıllar için Ankaranın tanıtımına büyük katkı sağlamıştır değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ankara Shopping Festte yabancı turistler yüz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER