Anneler Günü

Anneler Günü -Çorum Valisi Başköy: -"Hayata dair tüm eşsiz ve yüce duyguların timsali olan annelerimiz, toplumun temel taşı olan ailenin yaşatılmasında ve gelecek nesillerin sağlıklı, ilkeli ve özgüvenli bir şekilde yeti


ÇORUM (A.A) - Çorum Valisi Sabri Başköy, "Hayata dair tüm eşsiz ve yüce duyguların timsali olan annelerimiz, toplumun temel taşı olan ailenin yaşatılmasında ve gelecek nesillerin sağlıklı, ilkeli ve özgüvenli bir şekilde yetiştirilmesinde önemli bir görev üstlenmektedir" dedi.
     Vali Başköy, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkenin geleceğinin bu günden yetiştirecek vatansever, hoşgörülü, ahlaklı, onurlu ve başarılı nesillere bağlı olduğunu belirtti.
     Devletin, sosyal devlet olma özelliğinin gereği olarak kadınların, toplumda hak ettiği yeri alması ve her alanda eşit haklara sahip olabilmesi için gerekli çalışmaları yapmakta olduğunu ifade eden Vali Başköy, mesajında şunları kaydetti:
     "Hayata dair tüm eşsiz ve yüce duyguların timsali olan annelerimiz, toplumun temel taşı olan ailenin yaşatılmasında ve gelecek nesillerin sağlıklı, ilkeli ve özgüvenli bir şekilde yetiştirilmesinde önemli bir görev üstlenmektedir. Biliyoruz ki; ülkemizin geleceği bu günden yetiştireceğimiz vatansever, hoşgörülü, ahlaklı, onurlu ve başarılı nesillerimize bağlıdır. Devletimiz, sosyal devlet olma özelliğinin gereği olarak kadınlarımızın, annelerimizin toplumda hak ettiği yeri alması ve her alanda eşit haklara sahip olabilmesi için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bu anlayış doğrultusunda kadınlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, baskıdan uzak, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri yönünde yasal düzenlemeler hızla tamamlanmaktadır. Ancak bu yasal düzenlemelerin yanında bizlerinde birey olarak başta annelerimiz olmak üzere bütün kadınlarımızın toplumsal refahınını artırma, sorunlarını giderme ve hak ettikleri saygı ve değeri görmelerini sağlamak adına çalışmamız gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle başta yüreği yaralı şehit anneleri olmak üzere varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren, bize her daim yol gösteren bütün annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini diliyorum."
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER