Anneler Günü

Anneler Günü -Bazı milletvekili ve belediye başkanları mesaj yayımladı


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, kadınların geleceğin şekillenmesinde anne, eş ve siyasetçi olarak her zaman yanlarında olarak toplum üzerinde daima en önemli ve zor olan görevleri yerine getirdiğini belirtti.
     Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, insanın sevgiye, ahlaka, iyiliğe dair hasletlerinin temelini anneden aldığını belirtti.
     Annenin sadece insanı dünyaya getiren bir varlık değil, aynı zamanda insanın doğduğu andan itibaren hem koruyucusu, hem bakıcısı, hem de öğretmeni olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti.
     "Her türlü fedakarlıklara ve zorluklara göğüs gererek dünyanın en zor görevini yerine getiren annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Çocuklarının hayat boyu mutlu olması, başarısı için büyük bir sabır ve gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları bulunmaktadır. Annelerimizi sadece bu özel günde değil, hayatımızın her anında hatırlamalı onlara hak ettikleri değeri her daim göstermeliyiz. Bizlerin sevgi dolu yaklaşımları onların en büyük mutluluğu olacaktır. Bu mutluluğu annelerimizden esirgememeliyiz. Tarihimizin her döneminde kadınlar geleceğimizin şekillenmesinde anne olarak, eş olarak ve siyasetçi olarak her zaman yanımızda olarak toplum üzerinde daima en önemli ve zor olan görevleri yerine getirmişlerdir. Onlara ne kadar şükran duysak azdır."
    
     -Şehit anneleri yalnız değil-
    
     Ak Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Sarı da hayatın her alanında etkin bir biçimde yer alan kadınların, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu da üstlendiklerini bildirdi.
     Annelerin, sağlıklı toplumsal yapı ve huzurlu aile ortamının temeli olduğunu, merhameti, çileyi, sabrı ve fedakarlığı aşk haline getirmiş varlıklar olduğunu vurgulayan Sarı, şunları kaydetti:
     "Kendine güvenen, milli ve manevi değerlere sahip, kişisel bütünlük içinde hayatına yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin yetişebilmesinde annelerimizin önemi çok büyüktür. Allahın rızasını kazanmamıza vesile olduğu bilinci ile annelerimize karşı bizler, her zaman iyi muamele etmeli güzel geçinmeliyiz.
     Devletimizin bekası uğruna gözünü kırpmadan şehit olan evlatlarımızın annelerinin de asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu belirtir, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan ve güzelleştiren aynı zamanda da dünyanın en yüce görevini üstlenen annelerimizin Anneler Gününü yürekten kutlarım."
    
     -Anneler için sosyal projeler-
    
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise mesajında "Annelerimiz, derin ve benzersiz bir sevgiyle bağlandığımız, yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır" ifadelerini kullandı.
     Tüm yaşamları boyunca büyük özveri, karşılıksız sevgi ve sınırsız hoşgörüleriyle, çocuklarını eğitip, kişiliklerini biçimlendiren ve onları bir yetişkin durumuna getiren annelerin çabalarının yüce bir uğraşı olduğunu belirten Güzelbey, -Geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızın, dünya sorunlarına duyarlı, insan sevgisi ile dolu, barışı, dostluğu, kardeşliği özümsemiş, uygar bireyler olarak yetişmelerini sağlamak öncelikle annelerimizin sorumluluğundadır" değerlendirmesinde bulundu.
     Anneleri sosyal yaşamın içine taşımak için birçok projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Bunun için Anne Merkezleri Projesini hayata geçirdik. Belediyemiz tarafından hizmete açılan ve Türkiyenin ilk anne eğitim merkezi olan Umut Anne Merkezi ile ardından kentimize kazandırdığımız Mutlu Anne Merkezine, Gaziantepli kadınlar büyük ilgi gösteriyor.
     Merkezler ile ailelerin çocuklarını yetiştirme kalitesinin ve demokratik katılım becerilerinin artması, cinsiyet eşitliği, aile ve komşuluk ilişkilerinin desteklenmesi, anne ve ailelerin bilgi ve becerilerinin artması, iş ve aile yaşamının dengelenmesi, gençlerin, kadınların fikir ve düşüncelerinin destek gördüğü bir toplum oluşturulması gibi topluma yönelik katkılar sağlamayı hedefliyoruz."
    
     -"Anneler ailelerin temel taşıdır"-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da mesajında, anneliğin, karşılıksız ve şartsız bir sevgiye dayanan, almadan veren, sevgisi ve şefkati hiç eksilmeyen ve hiçbir değerle kıyaslanmayacak kadar kutsal bir görev olduğunu belirtti.
     Annelerin ailelerin temel taşı olduğuna işaret eden Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     "Annelerimiz, bu vatanın her karış toprağında emeği olan, güce güç, umutlara umut katan en değerli varlıklarımızdır. Yeryüzünde bir annenin yavrusuna gösterdiği şefkati, karşılıksız sevgiyi ve sınırsız özveriyi başka hiçbir yerde bulamayız. Hiç yılmadan sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde büyük bir sorumluluk üstlenen annelerimize ne kadar hizmet etsek azdır."
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER