Anneler Günü

Anneler Günü -Rize Valisi Çakır: "Hiçbir zaman karşılık beklemeden, mutlulukta, üzüntümüzde, her şeyimizde en büyük paylaşımcımız, dünyadaki varlık sebebimiz, ilk eğitimci öğretmenimiz, baş tacımız, kutsal varlığımız annelerimizdir"


RİZE (A.A) - Rize Valisi Nurullah Çakır, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Çakır, mesajında, milletin bekası için en kıymetli varlığını "Ya şehit ol, ya gazi" diyerek ölüme bile tereddütsüz gönderebilenin, bu milletin değerli anneleri olduğunu vurguladı.
     Cumhuriyetin kuruluşundan sonra seçme ve seçilme hakkı tanınarak kadınların sosyal hayat içinde hak ettiği yeri almasının sağlanmasının, annelere verilen kutsal değerin ufak da olsa bir göstergesi olduğunu ifade eden Vali Çakır, şunları kaydetti:
     Hiçbir zaman karşılık beklemeden, mutlulukta, üzüntümüzde, her şeyimizde en büyük paylaşımcımız, dünyadaki varlık sebebimiz, ilk eğitimci öğretmenimiz, baş tacımız, kutsal varlığımız annelerimizdir. 81 ilden varlık sebebimiz birer annemizi Rizemize davet ettik. Kısa bir süre de olsa onları mutlu etmenin gururunu Rizeli halkımızla birlikte yaşamaktayız. Ne kadar çok ortak yanlarımızın olduğunu, her şeyden önce anne olmanın birliğini göstermiş olacağız. Bu duygularla başta şehit anneleri olmak üzere, varlık sebebimiz olan tüm annelerin Anneler Gününü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER