Anneler tarlada, çocukları okulda

Anneler tarlada, çocukları okulda -Nurdağında, Annem Tarlada Ben Okulda projesi çerçevesinde tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim veriliyor -Nurdağı Milli Eğitim Müdürü Başıbüyük: -Çocuklarımızı olumsuz şartl


GAZİANTEP (A.A) - İzzet Mazı - Gaziantepin Nurdağı ilçesinde Annem Tarlada Ben Okulda projesi çerçevesinde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına okul öncesi eğitim veriliyor.
     Proje çerçevesinde tespit edilen 4-7 yaş arası 40 çocuk, Gıda Anonim Şirketi Anaokulunda eğitim görüyor. Çocuklar haftanın 5 günü tahsis edilen servis araçlarıyla yaşadıkları çadırlardan alınarak eğitim gördükleri okula getiriliyor. Çocuklar burada okul öncesi eğitim müfredatının tamamından faydalanıyor.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Hanifi Başıbüyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan projenin bir yıl boyunca uygulanacağını ve 80 bin 560 TL olan finansal desteğin İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından karşılandığını söyledi.
     Başıbüyük, hazırladıkları projeyle ailelerin, çocuklarının bakımları ve eğitimleriyle ilgili sıkıntılarını azaltmayı, çocuklara ise yaşıtları gibi uygun şartlarda eğitimden yararlanma fırsatı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
     Mevsimlik tarım işçilerinin yılın yaklaşık 7 ayını çadırda geçirdiğini hatırlatan Başıbüyük şöyle konuştu:
     Yoksulluk nedeniyle evlerini bırakarak ilçemizin çeşitli bölgelerine gelen mevsimlik tarım işçilerinin okul öncesi çağdaki çocuklarını olumsuz şartlardan alıp fırsat eğitimiyle okul öncesi eğitimden faydalanmalarını arzuluyoruz. Çocuklarımız sadece yazın değil okulların açıldığı dönemde de bu imkandan yararlanacak. Çalışmalarımızı buna göre tamamladık. Şimdi çocuklarımız yaşadıkları alanlardan alınarak okula getiriliyor. Güzel bir ortam var. Çocuklarımız hem farklı bir ortama kavuşmuş oluyor hem de eksik kaldıkları okul öncesi eğitimi tamamlıyorlar.
     Okul Müdürü Kadriye Öztürk ise çocukların hem eğitici dersler aldığını hem de eğlenceli zaman geçirdiğini söyledi.
     Öztürk, amaçlarının, çocukların sağlıklı bir şekilde eğitim almasını sağlamak olduğunu vurguladı.
     İlk kez anaokulunda eğitim gören Reşit Bulut ise Suruçtan geldiklerini ve okulda çok güzel vakit geçirdiğini ifade etti.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Anneler tarlada, çocukları okulda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER