Antakya Belediyesi çalışmaları

Antakya Belediyesi çalışmaları


HATAY (A.A) - Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Uzun Çarşı Üst Örtü Cephe İyileştirme ve Sağlıklaştırma projesinin 27 ağustosta başlayacağını bildirdi.
     Savaş, yaptığı yazılı açıklamada, projede Kurtuluş Caddesinden Tayfur Sökmen Caddesi girişi arasında kalan 90 metrelik 1. etap kısmın restorasyon projesinin ihale sürecinin tamamlandığını ve çalışmaların 27 Ağustosta başlayacağını kaydetti.
     Uzun Çarşı Üst Örtü Cephe İyileştirme Sokak Sağlıklaştırma Projesinin tamamlanmasıyla birlikte, kentin kalbi konumundaki çarşının yerli ve yabancı turistlerin en sık uğradığı cazibe merkezlerinden biri haline geleceğini ifade eden Savaş, yapılacak çalışmalarda ilk etapta 90 metrelik kısmın mevcut üst örtüsünün söküleceğini ve tarihi dokuya uygun bir üst örtüsüyle kaplanacağını, dükkan cephelerinin yenileneceğini, zeminin tarihi yapıya uygun taşla kaplanacağını belirtti.
     Savaş, projede konunun uzmanları ve tüm taraflarıyla birlikte ortak hareket ederek, çarşının çatı üst örtüsü, cephe iyileştirmesi ve zemin taş düzenlemesi gibi her detayı en ince ayrıntısına kadar hesapladıklarını vurguladı.
     Proje uygulamasının uzun soluklu, zahmetli ve hummalı bir çalışma süreci gerektirdiğini, ancak ortak akıl sonucu el birliğiyle yürütülen çalışmalarla projenin sonunda mutlu sona ulaşacaklarının altını çizen Savaş, açıklamasında Projenin her aşamasında valilik, belediye, Adana Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kudep Birimleri, Esnaf Odaları, Uzun Çarşı Dernek Temsilcileri olarak kısacası konunun tüm taraflarıyla birlikte ortak hareket ediyor olmanın avantajını yaşıyoruz. Proje, başta uzun çarşı esnafı olmak üzere, kentimizin gelişimine ve geleceğine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Proje sonunda tarihi Uzun Çarşıda faaliyet gösteren esnafımız alışveriş merkezleriyle rekabet edebilir konuma gelecektir ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Salim Taş
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Antakya Belediyesi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER