Antalyada İşçi Sağlığı ve Güvenliği anlatıldı

Antalyada İşçi Sağlığı ve Güvenliği anlatıldı -ATSO Başkanı Budak: -Türkiyede iş kazaları konusunda sicilimiz iyi değil


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından, İşçi Sağlığı ve Güvenliği konulu seminer düzenlendi.
     ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, seminerde yaptığı konuşmada, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun geçen yıl haziran ayında kabul edildiğini, kanuna göre her iş yerinde sorumlu iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulunmasının zorunlu olduğunu bildirdi.
     Budak, uygulamanın çalışan sayısı 50den fazla olan iş yerleri için geçen yılın sonunda başladığını, çalışan sayısı 50den az olan iş yerleri için temmuz ayında, diğer sınıftakiler için de gelecek yıl temmuz ayında başlayacağını hatırlattı.
     Kanunun işverene büyük yükümlülükler getirdiğini ve kurallara uymayan iş yerlerine ciddi para cezaları öngörüldüğünü vurgulayan Budak, Türkiyede iş kazaları konusunda sicilimiz iyi değil. Ölümlü iş kazası oranında Avrupa ülkelerinin bazılarından 4, bazılarından ise 10 kat daha yukardayız. Yılda bin 440a yakın can kaybı, her gün 170 civarında iş kazası, 6 ciddi sakatlanma gibi bir bilanço asla kabul edilemez dedi.
     İşçi sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasında oda üyelerine büyük görev düştüğünü vurgulayan Budak, şöyle konuştu:
     Her meslek grubu, odadaki komitesiyle bağlantılı olmalı. Üyelerimiz sorunlarına çare aramaya komitelerde başlamalı. Mesleği geliştirmenin yeri odadır. Burada her konuda çalışma yürütüyoruz. Yılda yaklaşık 50 konuda eğitim veriyoruz. İster işveren, ister çalışan, sürekli eğitim almalı. Her meslek grubu bir araya gelip hem sorunlarını ve çözümlerini istişare etmeli hem de mesleği geliştirecek projeler önermelidir. Üyelerimiz bunu yaparsa oda da çok daha iyi hizmet verir.
     Budak, Antalyada yaşamanın ve iş yapmanın bedelinin iyi ve düzgün çalışmak, sektöre örnek olmak, kaliteyi yükseltmek olduğunu da söyledi.
     Başkan Budakın konuşmasının ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Alparslan Yılmaz, üye ve çalışanlara sunum yaptı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalyada İşçi Sağlığı ve Güvenliği anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER