Antalyada Nitelikli dolandırıcılık operasyonu

Antalyada Nitelikli dolandırıcılık operasyonu -Kamulaştırılmış arazilerin parasını hak sahipleri yerine resmi belgede sahtecilik yaparak kendi hesaplarına yatırdıkları iddia edilen 1i kamu görevlisi 8 kişi gözaltına alındı


ANTALYA (A.A) - Antalyada kamulaştırılmış arazilerin parasını hak sahipleri yerine resmi belgede sahtecilik yaparak kendi hesaplarına yatırdıkları iddia edilen 1i kamu görevlisi 8 kişi gözaltına alındı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 8 aylık teknik ve fiziki takibin ardından resmi belgede sahtecilik yaparak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen bir örgüte operasyon düzenledi.
     Operasyon kapsamında hemşire D.A. ile Karayolları Bölge Müdürlüğünde güvenlik görevlisi olan A.İ, A.Ç, O.Y, M.E, İ.K. ile U.S. ve K.E. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yurt dışında bulunduğu belirlenen Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünde görevli E.T. ile Antalyada müteahhitlik yapan M.Hnin de arandığı bildirildi.
     Örgütün, resmi belgede sahtecilik yaparak örgüt üyeleri adına evrak düzenlediği ve Karayolları tarafından kamulaştırılan arazilerin hak sahiplerine ödenmesi gereken parayı, arazi sahibini kendileri gibi gösterip hesaplarına yatmasını sağladıkları öne sürüldü.
     Örgütün bu şekilde kamulaştırılmış arazilerin sahiplerine ödenmesi gereken 423 bin 797 lirayı kendi hesaplarına aktardıkları iddia edildi.
     Örgüt üyeleri, sorgularının ardından Resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Nitelikli dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER