Antalyada dolandırıcılık operasyonu

Antalyada dolandırıcılık operasyonu -İnternet ortamında tanıştığı ve gerçeğini vereceğini söylediği kişilere tedavülden kalkan Alman Markı ve Rus Rublesinin fotokopisini veren 2 kişi gözaltına alındı


ANTALYA (A.A) - Antalyada internet ortamında tanıştığı ve gerçeğini vereceğini söylediği kişilere, tedavülden kalkan Alman Markı ve Rus Rublesinin fotokopisini veren 2 kişi gözaltına alındı.
     Alınan bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine başvuran bir kişi, internet ortamında oyun oynarken tanıştığı kişilerle, avronun dörtte biri değerinde olan ve tedavülden kalkan Alman Markı almak üzere anlaştığını, ancak para alışverişi sırasında kendisine üst ve alt kısmı fotokopisi çekilmiş mark, iç kısmı ise banknot haline getirilmiş beyaz kağıt verildiğini anlattı.
     Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında mağdurların verdiği eşkal üzerine belirlenen zanlılar, takibe alındı. Bir süre devam eden takibin ardından yapılan operasyon ile zanlılar S.C. ile E.Y, kent merkezinde kaldıkları evde gözaltına alındı.
     Asayiş Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen zanlıların ifadesine başvuran polis, zanlıların bu şekilde bir kişiyi 30 bin lira, başka bir kişiyi de 50 bin lira dolandırdıklarını belirledi.
     Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyesine sevk edildi.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada dolandırıcılık operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER