Antalyada Gitar Festivali düzenlenecek

Antalyada Gitar Festivali düzenlenecek


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2ncisi düzenlenen Türkiyenin tek gitar festivali olma özelliğini taşıyan Uluslararası Antalya Gitar Festivali 12-16 Şubat tarihlerinde yapılacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiyenin dünyaca ünlü gitar virtüözü Prof. Dr. Ahmet Kanneci danışmanlığında yapılan festivalin bu yıl ikincisi 12-16 Şubat tarihlerinde AKMde düzenlenecek.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, 2. Uluslararası Antalya Gitar Festivali ile bu yıl da farklı ülkelerin klasik gitar ustalarını Antalyada ağırlayacaklarını belirtti.
     İspanyadan Ignacio Rodes, Ukraynadan Anna Likhacheva, Avusturyadan Johann Parier ve Türkiyeden Soner Egesel, Eren Süalp, Bekir Küçükay, Ahmet Kanneci gibi sanatçıları Antalyalılarla buluşturacaklarını kaydeden Akaydın, şöyle devam etti:
     Bu yıl Yenimahalle Kültür Merkezi, Akdeniz Üniversitesi ve Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu gibi çeşitli noktalarda da konserler düzenleyerek festivalimizi kentimiz ile bütünleştirmeyi ve böylece daha fazla sanatsevere ulaşmayı amaçlıyoruz. Festival kapsamında konserlerin yanı sıra konferans, söyleşi, paneller ile kültür ve sanat etkinliklerinin kentlere olan katkılarını tartışılacak, Türk gitar yapımcılarının katılımıyla ülkemizde klasik gitarın gelişimini fotoğraflarla sergileyeceğiz.
     Klasik gitar çalan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen gençler için ücretsiz atölye çalışmaları düzenleyeceklerini anlatan Akaydın, Gençlerimiz bu atölye çalışmalarına katılarak, farklı ülkelerinden gelen klasik gitar virtüözlerinden eğitim alma şansına sahip olacaklar. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek yarışma sonucunda başarılı olan bir gencimize klasik gitar hediye edeceğiz ve kapanış töreninde ustalarıyla aynı sahneyi paylaşmasını sağlayacağız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada Gitar Festivali düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER