Antalyada Kurban Bayramı trafik tedbirleri alındı

Antalyada Kurban Bayramı trafik tedbirleri alındı


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı kapsamında 24-30 Ekim tarihleri arasında trafik yönünden tedbirlerini artırdı.
     Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, trafik akışının yoğun olduğu Kemer, Korkuteli, Burdur ve Alanya yollarında yol kontrolleri sıklaştırılarak bu güzergahlarda devamlı ekip bulundurulacak. Güzergahlarda görev alan ekipler, özellikle hayvan kaçakçılığı konusunda ilgili birimlerle sürekli koordine içinde bulunacak. Seyahat eden yolcuların güvenliği açısından bagaj ve eşya denetimleri artırılacak, firma görevlileri bu konuda uyarılacak.
     Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün otobüslerin takografları, sürücülerin alkol durumu, taşımacılık yetki belgeleri, zorunlu mali mesuliyet ve zorunlu ferdi kaza koltuk sigortaları, sürücülerin sürücü belgeleri ve ceza puanları ile aracın fenni muayene durumu titizlikle kontrol edilecek, arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacak.
     Trafik kontrollerinde araçlarda teknik yönden bir aksaklığı bulunup bulunmadığı özellikle de aşınmış lastik kullanılıp kullanılmadığı, dış ışık donanımlarının faal olup olmadığına dikkat edilecek. Görüşü azaltan sisli, yağışlı havalarda gündüzleri de yakını gösteren ışıkların yakılması sağlanacak, far ayarı ve ışık donanımı bozuk araçlar eksikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecek. Yangın söndürme cihazı ve ilkyardım çantası bulunmayan, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları olmayan araçların eksikliklerini tamamlamaları sağlanacak.
     Kontrollerde radarla aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip ve şerit ihlali gibi trafik kazalarının oluşmasında büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verilecek. Ayrıca yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılarak güzergah üzerinde müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak. Sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimler kararlılıkla sürdürülecek.
     Vatandaşlar, 155 Polis İmdat, 02423454100 ve 02422279600 numaralı telefonlar ile [email protected] ve [email protected] internet adreslerinden şikayet ve sorunlarını yetkililere bildirebilecek.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalyada Kurban Bayramı trafik tedbirleri alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER