Antalyada yaralı kızıl şahin bulundu

Antalyada yaralı kızıl şahin bulundu -Kumlucada kanadı kırık olarak yakalanan Kızıl şahin tedaviye alındı


ANTALYA (A.A) - Kumlucada bir vatandaş tarafından yaralı halde bulunan kızıl şahine tedaviye alındı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, İncircik köyünde çiftçilik yapan Erdoğan Şahin, serasının yakınında ormanlık alanda yaralı halde bulduğu kızıl şahini Kumluca Belediyesine götürdü. Şahini muayene eden belediye başkan yardımcısı, aynı zamanda veteriner hekim olan Süleyman Falay, kanadının kırık olduğunu belirledi.
     Kızıl şahinin kanadının uç kısmının kırılması sonucu uçma yetisi kaybettiğini ifade eden Falay, tedavisinin yapılmaması halinde şahinin doğada yaşamının zor olduğunu vurguladı.
     Daha önce de tedavisini sürdürdükleri bir kızıl şahin bulunduğunu hatırlatan Falay, İncircik köyünde vatandaşımız tarafından yaralı halde yakalanan kızıl şahin belediyemize getirildi. Tedavisi yaklaşık 15 gün sürebilir. Bu süreçte Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçemizde barındıracağız. Duyarlılığından dolayı vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Doğamızın dengesi açısından bu tür yaban hayvanlarının yaşatılması çok önemli dedi.
     Yaralı şahini bularak belediyeye getiren Erdoğan Şahin de yaralı şahinle belediyenin ilgilenmesinin kendisini mutlu ettiğini, şahinin iyileştikten sonra doğaya bırakılacak olmasından dolayı da mutlu olduğunu söyledi.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada yaralı kızıl şahin bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER