Antalyadaki Örgütlü tefecilik operasyonu

Antalyadaki Örgütlü tefecilik operasyonu -Operasyon kapsamında gözaltına alınan ve aralarında icra müdürü ve müdür yardımcısı ile iş adamının da bulunduğu 15 kişi adliyeye sevk edildi


ANTALYA (A.A) - Antalyada düzenlenen Örgütlü tefecilik operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında icra müdürü ve müdür yardımcısı ile iş adamının da bulunduğu 15 kişi adliyeye sevk edildi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin Örgütlü tefecilik ve nitelikli dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına aldığı 35 kişiden 20si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
     Diğer 15 zanlı ise Örgüt kurmak, örgüt faaliyeti içerisinde tefecilik, resmi belgelerde sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve suç kaynaklı mal varlığı değerlerini aklamak suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
     Antalyada 1.5 yıl önce iki mağdurun şikayeti üzerine polisin başlattığı teknik takip sonucu, Antalyadaki ikrazatçılık belgesi bulunan bir iş adamının, tefecilik yaptığı iddia edilen başka bir iş adamının oluşturduğu örgütün mağdurlarına yüzde 20-30 faizle para vererek, karşılığında senet imzalattığı ortaya çıkmıştı.
     Borcunu ödeyemeyen mağdurlar için icra yoluna giden örgüt yöneticileri, burada da birlikte hareket ettikleri kamu görevlileriyle işlemleri hızlandırarak borçlandırdıkları kişilerin mal varlıklarına el koymaya çalışmıştı. Polis, yaklaşık 1.5 yıllık çalışmasını tamamlayarak zanlıların ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon düzenlemişti.
     Operasyonlarda aralarında icra müdürü ve müdür yardımcısı ile 3 kamu görevlisi, 3 avukat ve Antalyalı iş adamı A.Tnin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmıştı.
     Öte yandan polisin zanlıların yaklaşık 8 milyon liralık mal varlığına tedbir koydurduğu, diğer mağdurlara da ulaşmak için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyadaki Örgütlü tefecilik operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER