Antalyadaki dev akvaryumun balıkları gelmeye başladı

Antalyadaki dev akvaryumun balıkları gelmeye başladı -Arasında köpekbalığı ve aslan balığının da bulunduğu 884 balık türü dev akvaryumda tanklara konuldu


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan dev akvaryumda sergilenecek balıklardan bazıları tırla Hollandadan getirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Arapsuyu Olbia Kanyonunda yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan dev akvaryumun inşaatında sona yaklaşıldı. Dev akvaryumda sergilenecek balıkların bir kısmı Hollandadan tırla Antalyaya getirildi. Getirilen 884 balığın arasında köpekbalığı, aslan balığı ve Kayıp Balık Nemo adlı filmin karakterlerinden klon balığının da bulunduğu bildirildi.
     Getirilen balıkların akvaryumda özel tanklarda tutulduğu, balıkların bir kısmının da Singapurdan uçakla getirileceği belirtildi. Yerli balıkların akvaryuma taşınmasının da ardından, akvaryumda toplam 7 bin 500 balık türü olacağı kaydedildi.
     Öte yandan akvaryum tanklarına, boru sistemi aracılığıyla denizin 300 metre açığından pompalarla deneme amaçlı su basıldığı, ayrıca Güney Afrikada üretilen ve akvaryumda kullanılacak dekorların monte aşamasının büyük bölümünün de tamamlandığı bildirildi.
    
     -Panoramik akvaryum dünyada ilk-
    
     Dev akvaryumda dünya denizleri, okyanuslar, Türkiye denizleri, nehirleri, gölleri, zehirli türler ve denizanaları gibi 36 temada akvaryum tankı bulunacak. Akvaryumda balık dokunma havuzları, dalgıçlık okulu, restoran, fastfood, kafeler, 5D sinema salonu, bin metrekarelik özel sualtı dünyası konseptli çocuk oyun ve eğlence alanı, paintball ve sergi alanları da yer alacak.
     Akvaryumda oluşturulacak 360 derece panoramik akvaryum bölümü, dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyacak. Proje kapsamında 800 metrekare yüzeyli Maldiv Adalarını öykülendiren gölette vatoz ve köpekbalıkları gibi deniz canlıları bulunacak ve isteyenler burada şnorkelle dalış yapabilecek.
     Bin 500 metrekarelik kapalı alanda, içinde gerçek kar yağan ve özel ısı dengeleyici kıyafetler giyilerek ziyaret edilebilecek kafe ve restoranların da bulunacak. Soğuk Dünya adı verilen bölümde isteyenler, kızağa binerek veya kardan adam yaparak zaman geçirebilecek.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalyadaki dev akvaryumun balıkları gelmeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER