Antalyaya gelen yabancı ziyaretçi sayısı geriledi

Antalyaya gelen yabancı ziyaretçi sayısı geriledi -AKTOB verilerine göre ocak-şubat döneminde Antalyaya gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.3 geriledi


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinin (AKTOB) verilerine göre ocak-şubat döneminde Antalyaya gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.3 geriledi.
     Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ar-Ge biriminin derlediği verilere göre, Antalyaya bu yılın ocak-şubat döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.3 gerileyerek 268 bin 192den 251 bin 260a geriledi.
     Antalyaya gelen Alman turistte yüzde 12.8 oranında gerileme yaşandığı ve 139 binden 121 bine düştüğü belirtilen açıklamada, Rusyadan gelen turist sayısının ise yüzde 11.3 oranında artarak 28 bine ulaştığı vurgulandı.
     Hollanda pazarında yüzde 4 oranında gelişme olduğu, Norveç, Finlandiya ve Belçika pazarlarında da büyümeler yaşandığı kaydedilen açıklamada, hacim olarak düşük kalsa da yılın ilk 2 aylık döneminde İsrail ve ABD pazarlarında hızlı büyüme yaşandığı dile getirildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyaya gelen yabancı ziyaretçi sayısı geriledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER