Antalya, Belediye Başkanları Sözleşmesi Topluluğuna kabul

Antalya, Belediye Başkanları Sözleşmesi Topluluğuna kabul edildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir enerji için yaptığı çalışmalarla belediyelerin birleştiği ve merkezi Brükselde olan Belediye Başkanları Sözleşmesi Topluluğuna üyelik başvurusu kabul edildi.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, ocak ayı oturumunda söz konusu üyelik başvuru için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydına yetki vermişti. Covenant of Mayorın başvuruyu kabul etmesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesinin üyeliği başlamış oldu.
     Akaydın, yaptığı açıklamada, sözleşmeye istinaden Antalyanın Sürdürülebilir Enerji Etüt Eylem Planı hazırlayacağını, çalışma ile Antalyadaki birçok dinamiği bir araya getireceklerini belirtti.
     Akaydın, 48 ülkeden 4 bin 375 şehrin üye olduğu birliğe Türkiyeden Bornova, Tepebaşı, Kadıköy, Karşıyaka ve Seferihisar belediyelerinin üyeliklerinin bulunduğunu anlatarak, Antalyanın, Covenant of Mayors, yani Belediye Başkanları Sözleşmesine kabul edilen Türkiyeden ilk büyükşehir belediyesi olduğunu kaydetti.
     Akaydın, "Bu üyelik şimdiye kadar yapmış olduğumuz enerji çalışmalarımıza hız katacak. Artık Antalyanın enerji vizyonu olacak. Dünyada turizm ile anılan Antalya, artık temiz enerji kaynakları ile de anılacak" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya, Belediye Başkanları Sözleşmesi Topluluğuna kabul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER