Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: -"EXPO için yapılacağı açıklanan 800 milyon liralık yatırım Antalyanın anasının ak sütü gibi helaldir. Büyükşehir belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz"


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "EXPO için yapılacağı açıklanan 800 milyon liralık yatırım Antalyanın anasının ak sütü gibi helaldir. Büyükşehir belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz" dedi.
     Akaydın, CHP Soğuksu çalışma bürosunu ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Ziyarette konuşan Akaydın, Büyükşehir Yasasının siyasi olduğunu, Türkiyeyi eyaletleştirme amacı taşıdığını iddia etti. Yasa ile başkanlık sisteminin ilk adımının atıldığını öne süren Akaydın, "Hedef Başbakanı devlet başkanı yapmak. Hani yerel yönetimleri güçlendireceklerdi. Yasa ile bin 600 belediye kapatılıyor. Valilere çok önemli yetkiler veriliyor" dedi.
     AK Partinin amacının Antalyanın da içinde bulunduğu kıyı kesimlerindeki 6 büyükşehir belediyesini kazanmak olduğunu savunan Akaydın, anketlere göre bütünşehir ve büyükşehirde önde olduklarını ifade etti.
     Akaydın, EXPO 2016nın Antalyanın gururu bir organizasyon olduğunu, EXPO için devletlerin milyarlarca lira para harcadığını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Güney Kore geçen yılki EXPO organizasyonu için 11 milyar dolar harcadı. Çok büyük bir altyapı gerekiyor. Bizim devletimiz de bu yatırımları yapmak zorunda. EXPO için yapılacağı açıklanan 800 milyon liralık yatırım Antalyanın anasının ak sütü gibi helaldir. Büyükşehir belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. EXPO milli bir konudur."
     Batı çevre yolu ile ilgili bir soru üzerine Akaydın, sorun yaşanan bin 800 metrelik kısımla ilgili vatandaşların dava açtığını, mahkemenin de yaptıkları işlemi iptal ettiğini kaydetti. Akaydın, sorunun sadece kamulaştırma ile çözülebileceğini belirtti.
     Ulaşımla ilgili vatandaş memnuniyetinin yüzde 70 seviyelerinde olduğunu söyleyen Akaydın, 1.5 yıl önce Antalya ulaşımında değişiklikler yapıldığını, halkın büyük oranda bundan memnun olduğunu kaydetti.
     Akaydın, daha sonra CHP İl Başkanı Devrim Kök, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ile CHP Deniz Mahallesi çalışma bürosunun 3üncü yıl kutlamasına katıldı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER