Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı -Büyükşehir Belediyesinin KALBİRe katılımının İmar ve Daire Başkanlığında görüşülmesine oy çokluğu ile karar verildi


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın başkanlığında Belediye Kültür Salonunda düzenlenen toplantıya, meclis üyeleri ile belediye personeli katıldı. Yoklamanın ardından haziran ayında alınan karar özetlerinin okunduğu toplantıda ilk olarak Büyükşehir Belediyesinin Antalya Kent Merkezi (Kaleiçi) Kültür ve Turizm Altyapı Hizmet Birliğine (KALBİR) katılmasına ilişkin rapor görüşüldü.
     Meclisin CHPli üyesi Deniz Fırat Budak, söz konusu katılımın daha detaylı görüşülmesi gerektiğini söyledi. Katılımın belediyelerin Kaleiçindeki yönetim haklarının birliğe devredilmesini öngördüğünü vurgulayan Budak, Kafamızda tereddütler var. Kaleiçi bu şehrin gözbebeğidir. Bu nedenle katılımla ilgili kararın İmar ve Şehircilik Dairesinde daha detaylı görüşülmesini istiyoruz dedi.
     AK Parti Grubu adına söz alan meclis üyesi Murtaza Tamyürek de KALBİRe benzer yapılanmaların Türkiyenin farklı yerlerinde olduğunu, KALBİRe katılım kararının daire başkanlığında görüşülmesine gerek duymadıklarını kaydetti.
     MHP Grubundan Mustafa Reşat Oktay, katılıma ilişkin kararın İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığında görüşülmesini istedi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Türkiyenin, AB ile arasındaki en büyük tartışmalardan birinin, adem-i merkeziyetçilik olduğunu vurguladı. Bu anlamda seçilmiş iradelerin kentin üzerindeki yönetim yetkisini KALBİRe devrettiğini ifade eden Akaydın, Bu son derece politik bir gerçektir. Bu birlik adem-i merkeziyetçilik anlayışına terstir dedi.
     Tartışmaların ardından Büyükşehir Belediyesinin KALBİRe katılımının İmar ve Daire Başkanlığında görüşülmesine oy çokluğu ile karar verildi. Daha sonra 59 maddelik gündem maddesinin 32si görüşülerek karara bağlandı.
     Toplantı diğer maddelerin görüşülmesi için yarına ertelendi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER