Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Arı:

Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Arı: -Köylerin kaldırılması Türkiyenin sosyolojik yapısına aykırı bir durumdur


ANTALYA (A.A) - Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, köylerin kaldırılmasının Türkiyenin sosyolojik yapısına aykırı bir durum olduğunu belirtti.
     Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı ile CHP il Genel Meclisi üyeleri İlhan Buğdaycı, İbrahim Cephaneci, Mustafa Durna, Mustafa Sayın, Abdullah Demir, Ayhan Abay, Hasan Karal ve Mehmet Ordu Elmalı ilçesinde incelemelerde bulundu.
     İlçeye bağlı Armutlu, Zümrütova, Akçaeniş, Bayralar, Tekke, Büyüksöğle, Küçüksöğle, Çobanisa, Özdemir köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen Arı, Büyükşehir Yasası ile Antalyadaki 74 belde belediyesinin kapatılacağını, 539 köyün de tüzel kişiliğinin sona ereceğini ifade etti. Bu durumun bazı sıkıntıları beraberinde getireceğine dikkati çeken Arı, belediyelerin ve il özel idarelerinin kaldırılmasının doğru olmadığını ifade etti.
     Ekonomik olarak belediye ve il özel idarelerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini anlatan Arı, Vatandaşlar kendisine en yakın yerden hizmet almalılar. Köylerin kaldırılması Türkiyenin sosyolojik yapısına aykırı bir durum. Kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan köylerin kaldırılacak olması sosyal dengenin de zarar göreceği anlamına gelmektedir. Anayasa Mahkemesinden belediyeler, il özel idareleri ve köy tüzel kişiliklerinin kaldırılmasına dair olan kararın iptalini temenni ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Antalya İl Genel Meclisi Başkanı Arı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER