Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Değerlendirme Toplantısı

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Değerlendirme Toplantısı yapıldı


ANTALYA (A.A) - Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Değerlendirme toplantısının dördüncüsü yapıldı.
     Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cumhuriyet Konferans Salonunda yapılan toplantıya Genel Sekreter Erdoğan Taş ile 14 kamu hastanesinin, 3 ağız ve diş sağlığı merkezinin yöneticileri, başhekimleri, mali, idari ve sağlık hizmetleri müdürleri katıldı.
     Genel Sekreter Taş, toplantıda yaptığı konuşmada, çevre yönetim biriminin çalışanlara çevresel konularda bilgilendirici eğitimler vermek, özendirici faaliyetler düzenlemek görevleri olduğunu, tespit edilen uygunsuzlukların giderilmemesi durumunda en geç 15 gün içerisinde Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bildirmekle yükümlü olduğunu kaydetti.
     Tehlikeli atıkların yönetiminin sağlanması ve izin lisans sürecinin tek merkezden takip edilmesinin başlı başına ekonomik bir kazanç olacağını ifade eden Taş, 2012 yılında Antalyada evde sağlık hizmeti ile ulaşılan hasta sayısı 2 bin 643tür. Bunların bin 643ü aktif hastadır. TUİK verilerine göre 2012 yılı Antalya ili genel nüfusu 2 milyon 92 bin 537dir. Antalyada evde sağlık hizmeti sunulan hasta sayısının 4 bin 185 olması gerekiyor dedi.
     Taş, Sağlık Bakanlığı, evde sağlık hizmetlerini nüfusa yüzde 0,2 oranına göre hesapladı. Ayrıca 2013 yılının ilk iki ayında ulaşılan evde sağlık hastası sayısı 3 bin 352, bunun 2 bin 186sı aktif hastadır diye konuştu.
     Geçen yıl Antalyaya 10 milyonun üzerinde yabancı uyruklu ziyaretçi geldiğini bildiren Taş, Sağlık turizminde ülkemizin yurt dışında tanıtılması, yeni kaynak geliştirilmesi ve elde edilen gelirlerle yapılacak yatırımlar sayesinde tüm hastalarımıza birinci sınıf sağlık hizmetinin verilmesi amaçlanmaktadır. Turistlere verilen sağlık hizmeti kapsamında 2012de kamu hastanelerinde 4 bin 426 turiste hizmet verildi diye konuştu.
     Antalya Kamu Hastaneleri Birliği hedeflerini de açıklayan Taş, şöyle dedi:
     Antalya Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı merkez ve ilçe kamu hastaneleri yeni doğan yoğun bakım sayısının 2013 itibarıyla 48dir. Bu sayının 2015 yılında 104e çıkarılması planlanıyor. Erişkin yoğun bakım sayısının ise 120den 314e çıkarılması hedefleniyor. 2015 yılında ise Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde 1 adet Robotik Cerrahi Merkezi kurulmasına çalışıyoruz. Mevcutta 2 olan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sayısının da 2013 yılı içerisinde 6ya çıkarılması hedefleniyor.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Değerlendirme Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER