Antalya Valisinden Alptekin ve Tatara altın

Antalya Valisinden Alptekin ve Tatara altın -Vali Ahmet Altıparmak, olimpiyatlarda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ile tekvandoda gümüş madalya kazanan Nur Tatara Cumhuriyet altını hediye etti (Fotoğraflı-Görüntülü


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, olimpiyatlarda altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin ile tekvandoda gümüş madalya kazanan Nur Tatara Cumhuriyet altını hediye etti.
     Olimpiyat şampiyonu Alptekin ile olimpiyat ikincisi Nur Tatar, aileleriyle Vali Altıparmakı makamında ziyaret etti.
     Altıparmak ziyarette yaptığı konuşmada, sporcuların başarılarından gurur duyduklarını söyledi. Yarışların yapıldığı gün sadece Antalyanın değil, tüm Türkiyenin duygu seline kapıldığını belirten Altıparmak, sporcuların Türk halkına çok güzel bir gün yaşattıklarını kaydetti.
     Milli atlet Aslı Çakır Alptekin de başarıya kolay ulaşmadıklarını, zorlu bir antrenman süreci geçirdiklerini anlattı. 4 yıldır ailesinden uzak olduğunu, 5 aydır da ailesini hiç görmediğini ifade eden Alptekin, bir atletizmcinin bir hafta koşmadığında tüm emeklerinin boşa gideceğini, bu nedenle yılın 365 günü sabah akşam koştuklarını belirtti.
     Haftada 180 kilometre koştuklarını dile getiren Alptekin, antrenman için özellikle yüksek rakımlı bölgeleri tercih ettiklerini kaydetti.
     Alptekinin babası Adil Çakır da böyle bir evlada sahip olduğu için mutlu olduğunu, artık Aslı Çakır Alptekinin tüm Türkiyenin evladı olduğunu söyledi.
     Annesi Hatice Çakır, kızının kendilerine güzel bir duygu yaşattığını, kazandığı madalya ile kendilerine bayram hediyesi verdiğini belirtti.
     Tekvandocu Nur Tatar da elde ettikleri başarıdan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.
     Vali Altıparmak, daha sonra iki sporcuya da birer Cumhuriyet altını hediye etti.
     Ziyaretin ardından Nur Tatar ile Aslı Çakır Alptekin, üstü açık otomobille ellerinde Türk bayrağı ile şehir turu attı. Yollarda gördükleri vatandaşların tebriklerini kabul eden Tatar ile Alptekin, ardından Konuksever Mahallesindeki kapalı pazar alanına gitti. Mahalle muhtarı Hüseyin Tunç, sporcuların başarısı ile gurur duyduklarını söyledi.
     Aslı Çakır Alptekin ise vatandaşlardan çocukları spora göndermelerini, onlara engel olunmamasını, böylece daha çok başarı elde edilebileceğini kaydetti.
     Vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektiren milli sporcular, daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekti, çiftetelli oynadı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Valisinden Alptekin ve Tatara altın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER