Arabandan kısa kısa

Arabandan kısa kısa -Elif Tarihi Anıt Mezarda başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi desteğiyle Araban ilçesine bağlı Elif beldesindeki Elif Tarihi Anıt Mezarda başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğanın takibi sonucunda, Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi desteğiyle, 1 Kasımda Roma dönemine ait tarihi anıt mezarda başlatılan çalışmanın 6 ay sürmesi planlanıyor.
     Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu, tarihi anıt mezarın restorasyonun çalışmasının yanı sıra çevre düzenlemesinin de beraber yapılacağını belirtti.
     Çalışmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çobanoğlu, şunları kaydetti:
     2. yüzyıl sonu ve 3. yüzyıl başlarında yapıldığı tespit edilen anıt mezarda restorasyon çalışması başlatılmasaydı, belki de yakın bir gelecekte bu eser tamamen yok olacaktı. Beldemizin simgesi haline gelen Roma döneminde kalma tarihi anıt mezarda başlatılan restorasyon çalışması tamamlandığında turizm açısından önemli bir çalışma ortaya çıkacak. Restorasyonun başlatılmasında emeği geçen AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan ile destek veren Vali Erdal Ata ve İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür ediyorum.
    
     -Araban Kaymakamlığından kitap dağıtımı
    
     Araban Kaymakamlığı ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerdeki 370 öğrenciye Seviye Belirleme Sınavları (SBS) kaynak kitabı dağıttı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeşin talebi üzerine Kaymakam Vekili Hamza Türkmen, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü kaynaklarıyla alınan kitaplar öğrencilere dağıtıldı.
     Kaymakam Vekili Türkmen kitap dağıtımı için gittiği okullarda, öğrencilere ilçedeki eğitim seviyesini yükseltmek için her türlü desteği verdiklerini belirtti. Bu desteğin süreceğine işaret eden Türkmen, Yeter ki sizler çalışın başarılı öğrenciler olun dedi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündeş de, kaynak kitaplarının alımı için destek veren Türkmen teşekkür etti.
     Amaçlarının ilçedeki eğitim kalitesini yükseltmek olduğunu vurgulayan Gündeş, gençleri sosyal hayata hazırlamak ve gençlerin gelecekle ilgili kaygılarını ortadan kaldırmak için her türlü hizmeti yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
    
     -Arabanda yağış
    
     Belediye Başkan Vekili Cumali İlik, Arabanda etkili olan sağanak sonrası bazı cadde ve sokaklarda meydana gelen su baskınlarını yerinde görmek ve sorunlara çözüm getirmek için teknik ekiple incelemelerde bulundu.
     İlçede, 4 gün boyunca aralıklarla yağmaya başlayan ve zaman zaman etkisini artıran sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda çalışma başlatılacağını belirten İlik, Şehir içi trafikte araçların ve yayaların hareket etmekte zorlandığı sağanak yağışın ardından bazı mahallelerimizdeki cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bazı cadde ve sokaklardaki su birikintileri yüzünden çökmeler meydana geldi. Ekiplerimiz bu sorunları en kısa sürede çözecek dedi.
    
     -Yağış üreticilerin yüzünü güldürdü
    
     Bu arada ilçeye 4 gündür aralıksız yağan yağmur Antep fıstığı üreticilerinin yüzünü güldürdü.
     Geçim kaynakları tamamen Antep fıstığı olan ilçeye bağlı Elif Beldesi ile köylerde yaşayan çiftçiler, hasattan sonra 4 gün boyunca yağan yağmurun bahçelerdeki ağaçları suya doyurduğunu belirttiler.
     Üreticiler, kurak geçen yaz mevsiminden sonraki yağışlarla yüzlerinin güldürdüğünü kaydettiler.
    
     -Köylüler yollarının asfaltlanmasını istiyor
    
     Araban ilçesine bağlı Aşağı Gözey ve Yukarı Gözey köylerinde yaşayan vatandaşlar, Elif beldesi ile Yavuzeli ilçesi arasındaki 4 kilometrelik stabilize yolun asfaltlanmasını istiyor.
     Yoğun olarak kullanılan yolun yıllardır asfaltlanması için girişimde bulunduklarını, ancak bugüne kadar asfaltlanmadığını anlatan köylüler, yolun kış mevsiminde yağmur ve kar yağışından dolayı yer yer bataklığa döndüğünü kaydettiler.
     Stabilize yolun biran önce asfaltlanmasını istediklerini dile getiren köylüler, bu konuda yetkililerden ve siyasilerden destek beklediklerini ifade ettiler.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Arabandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER