Arap ülkeleri de Türk tatlılarını seviyor

Arap ülkeleri de Türk tatlılarını seviyor -Türk halkının geleneksel tatlıları olan baklava, revani ve şekerpare gibi tatlılara, Arap ülkelerinden de bir internet sitesi aracılığıyla tonlarca talep geliyor -İnternet portalının Yönetim


KONYA (A.A) - Rıfat Yerlikaya - Türk halkının geleneksel tatlıları olan baklava, revani ve şekerpare gibi tatlılara, bir internet portalı üzerinden, Arap ülkelerinden yoğun talep geliyor.
     Merkezi Konyada bulunan www.turkishexporter.net Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nurettin Yıldıran, kurdukları internet portalının, binlerce KOBİye ihracat konusunda çözüm ortaklığı ürettiğini belirtti.
     Yıldıran, günde yüzlerce alım talebinin yayımlandığı siteye yurt dışında 1,5 milyonu aşkın firmanın kayıtlı olduğunu, dünyanın 280 farklı noktasında bulunan bu firmaların Türkiyeden ithal etmek istedikleri ürünler için sitelerini ziyaret ederek, taleplerini bıraktıklarını ifade etti.
     Yurt dışından gelen taleplerin detaylı bir incelemeden geçirildikten sonra Türkiyede ihracatçı firmalara ulaştırıldığını söyleyen Yıldıran, 35 ayrı sektörden firmanın alım taleplerini firmalarına ulaştırdığını belirterek, özellikle Ramazan ayında Müslüman ülkelerden gıda sektöründen ciddi talepler aldıklarını söyledi.
    
     -Baklava, revani ve şekerpareye yoğun talep var-
    
     Yıldıran, ihracatçıya yılda 5 milyar dolarlık talep ürettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Gelen talepler arasında yaprak sarmasından, çocuk bezi, zeytinyağı, perde, süs eşyası ve elektrikli cihazlara kadar birçok ürün bulunuyor. Son günlerde gelen taleplerin önemli bir bölümünü Türk tatlıları oluşturuyor. Özellikle Arap ülkelerinden Türk halkının geleneksel tatlılarına yoğun talep var. Sitemize başvuran Arap firmaları Türkiyeden tonlarca Türk tatlısı talebinde bulunuyor. Son olarak, Birleşik Arap Emirliklerinde de şubesi olan dünyanın önemli otel zincirlerinden biri Türkiyeden geleneksel Türk tatlıları ve hamur işleri almak istediğini belirterek, bize başvurdu. Türk mutfağının vazgeçilmezi olan tatlının her çeşidine Arap ülkelerinden yoğun talep var. Bu talepler arasında baklava, revani, şekerpare gibi tatlılar öne çıkıyor. Türk mutfağının tatlıları özellikle ismiyle belirtilerek isteniyor.
     Ağırlıklı olarak Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Mısır, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin Türkiyeden tatlı ithal etmek için kendilerine başvurduğunu dile getiren Yıldıran, kendilerine başvuran bu ülkelerdeki firmaların Türkiyeden düzenli olarak tatlı ithal etmek istediğini bildirdi.
     Bir otelin aylık 1,5 ton tatlı talebinde bulunduğunu anlatan Yıldıran, Firmalardan bize parça parça binlerce talep geliyor. Bunlardan kimi 2 ton tatlı istiyor, kimi 20 kilo tatlı istiyor dedi.
     Yıldıran, tatlı taleplerinin Ramazandan sonra da artarak devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Arap ülkeleri de Türk tatlılarını seviyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER