Arap ülkeleri temsilcilerinden Giresuna ziyaret

Arap ülkeleri temsilcilerinden Giresuna ziyaret -Bahreyn Krallığının Ankara Büyükelçisi Abdullah: Bölgenin Arap turistlere bir paket olarak sunulmasını tercih ederiz. Çünkü bizim ülkelerimizden bölgeye gelecek turlar, bu güzellik


GİRESUN (A.A) - Giresun Valiliği, kenti Arap ülkelerine tanıtmak amacıyla 10 Arap devletinin temsilcilerini ağırladı.
     Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen, Doğu Karadeniz turizm potansiyelinin Arap devletlerine tanıtım gezisi kapsamında gelen Arap devletlerinin temsilcileri, Giresun Valisi Dursun Ali Şahini de makamında ziyaret etti.
     Bahreyn Krallığının Ankara Büyükelçisi Ebrahim Yusuf Abdullah, burada yaptığı konuşmada, kendilerine yapılan davet ve güzel misafirperverlik karşısında mutlu olduklarını söyledi.
     Abdullah, Türk halkının vizyonu, vatanseverliği, tertip ve düzeni ile bölgenin güzelliklerinden çok etkilendiklerini anlatarak, şunları söyledi:
     Sizlerden çok daha fazla şey görüp öğrenmek istedik. Karadeniz, kültürel, insani, inanış ve birçok açıdan bize benziyor. Bu anlamda kendimizi sizlere çok yakın bulduk. Karadeniz halkının ülkesine, milletine, bayrağına hizmetkar olması bizleri çok etkiledi. Bu açıdan bizler düşüncelerimizi yeniden gözden geçirdik. Ülkelerimiz ile Karadeniz arasında stratejik birçok ilişkili artırmayı istiyoruz. Bu yönde politikalarımızı yeniden gözden geçireceğiz. Bölgenin Arap turistlere bir paket olarak sunulmasını tercih ederiz. Çünkü bizim ülkelerimizden bölgeye gelecek turlar, bu güzellikleri bir bütün olarak görmek isteyecektir. Bölgenin bu yönde tanıtılması güzel olacaktır.
    
     -İkinci evimizde gibi hissettik-
    
     Arap Devletleri Ligi Büyükelçisi Mohamed El Fatah Naciri, kendilerine gösterilen sevgi ve muhabbetle boğulduklarını, kendilerini evlerinde hissettiklerini kaydederek, İslam dininden de gelen kardeşlik ve yakınlık bizi son derece etkiledi. Bu ziyaretimizde yabancı yerde değil de sanki ikinci evimizde gibi hissettik. Bu yakınlığımızı turizm, ekonomi ve pek çok alanda geliştirmeyi diliyoruz dedi.
     Vali Şahin ise beyazın, yeşilin ve mavinin buluştuğu bir şehirde Arap devletlerinin temsilcilerini karşılamanın kendisi için bir şeref olduğunu belirtti.
     Şahin, gerek Ortadoğudan gerekse Körfez bölgesinden Türkiyeye gelen değerli kişilerin ülkelerini en güzel şekilde temsil ettiklerini vurgulayarak, İnancım şudur ki Türkiyeyi sadece Ankaradan görmekle olmuyor. Türkiyenin 81 ilini de gördükten sonra daha güzel olacağına inanıyorum. O vesile ile sizlerle çok kısa bir program yaptık. İnanıyorum ki çok kısa olan bu programda güzellikleri paylaşacağız. Ziyaretimize gelen tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Ziyarete, Cumhurbaşkanlığı Dışişleri ve Ortadoğu Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Khaled Khalife Rashed Al Mualla, Sudan Büyükelçisi Omer Haidar Elshareef, Umman Sultanlığı Büyükelçisi Gais Salim Ali Al Said, Fas Maslahatgüzarı Mohammed Zerrougi, Cezayir Maslahatgüzarı Said Meziane, Somali Maslahatgüzarı Nur Sheikh Hamud Mursal, Moritanya Büyükelçilik Müsteşarı Leila Bent Moulay Adriss, Libya Büyükelçilik Müsteşarı Mohamed Alabedi ile Suudi Arabistan Büyükelçilik Müsteşarı Abdullah Al Ghamdi katıldı.
    
     Muhabir: Gülizar Şenel
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Arap ülkeleri temsilcilerinden Giresuna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER