Araştırmacı Cengiz Bulut:

Araştırmacı Cengiz Bulut: -"Edirneye mutlaka kent müzesi kurulmalı"


EDİRNE (A.A) - Araştırmacı ve edirnetarihi.com internet sitesi yöneticisi Cengiz Bulut, köklü bir tarihe sahip Edirneye mutlaka kent müzesinin kurulması gerektiğini belirtti.
     Bulut, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğünü ziyaretinde yaptığı konuşmada, pek çok müzayedede Edirne ile ilgili belge, resim ve fotoğrafları satın alarak biriktirdiğini söyledi.
     Evinde Edirne tarihiyle alakalı pek çok objenin de bulunduğunu ifade eden Bulut, "Sevdayla biriktirdiğim, topladığım Edirne ile ilgili herşeyi keşke kurulsa da kent müzesine bağışlasam. Edirne farklı kimlikli bir kent. Buraya mutlaka kent müzesi kurulmalı" dedi.
     Kentin değerlerine daha fazla sahip çıkılması gerektiğine inandığını belirten Bulut, "Kent müzesinin yanında restorasyonuna başlanan Cihannüma Kasrı, bir Fatih Müzesi haline getirilebilir. Fatih burada doğmuş, çağ açan çağ kapatan bir cihan padişahının Edirneli olmasına rağmen bu kadar ilgisiz bırakılması bana çok garip geliyor. Bunlar aşılmalı hem geleceğe miras bırakmak, hem de bunu turizme çevirip kente katma değer sağlamak adına, Edirne sevenlerin bir araya gelmesi gerekir" diye konuştu.
     Bulut, İstanbulda müzayedede satın aldığı 1960lı yıllarda AA Edirne Bürosu şefliğini yapan İbrahim Özkanın haberlerinin ve notlarının yer aldığı bir dosyayı da AA çalışanlarına armağan etti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Araştırmacı Cengiz Bulut: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER