Arazi toplulaştırması ekim maliyetini düşürdü

Arazi toplulaştırması ekim maliyetini düşürdü -Kırşehirde toplulaştırılan yaklaşık 50 bin hektar arazinin ekim maliyeti yüzde 70 oranında düştü


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, il genelinde 50 bin hektar tarım arazisinin toplulaştırıldığını belirterek, bu alanlardaki ekim maliyetinin yüzde 70 oranında azaldığını bildirdi.
     Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Kırşehirde 50 bin hektar alanın toplulaştırıldığını belirterek, 2012 yılı ve sonrasında yapılacak çalışma ile toplam 100 bin hektar alanın toplulaştırılmasının tamamlanacağını kaydetti.
     Arazi toplulaştırmasının faydalarının görülmeye başlandığını belirten Şahin, Toplulaştırma yapılan alanlarda yeni sistemle üretimlere başlanan yerlerin ekim maliyetinde yüzde 70 azalma, verimde ise yüzde 30 artış görüldü. İl genelinde 50 bin dönümde toplulaştırma çalışmaları başlatıldı dedi.
     Kırşehirde arazi toplulaştırılması için 5 ayrı projenin yürütüldüğüne işaret eden Şahin, Sıdıklı, Mucur Aksaklı, Dulkadirli, Aşağı Sekili ve Gelingüllü Projelerinin devam ettiğini, il genelinde toplam 242 bin hektar alanın toplulaştırmaya uygun olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Tevfik Işık / İsmail İçer
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Arazi toplulaştırması ekim maliyetini düşürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER