Ardahanda fidan dikim sezonu

Ardahanda fidan dikim sezonu 2 ay gecikmeli başlıyor


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Orman İşletme Müdürü Ethem Kara, Ardahanda 15 Nisanda fidan dikim sezonunu başlatacaklarını belirterek, Batıya göre sezona 2 ay gecikmeli başlıyoruz dedi.
     Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl hedeflerinin bir milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu ifade etti.
     Batı illerinde fidan dikim sezonunun tamamlandığını, 21 Martta da ağaç bayramının kutlandığını hatırlatan Kara, Batı şuan itibarıyla sezonu, yani fidan dikimini bitirmiş durumda. Çoğu bölge ocak ayında bile fidan diker. 21 Martta da ağaç bayramını kutlarlar. Ancak biz batıya göre sezona 2 ay gecikmeli başlıyoruz. Biz sezonu 15 Nisanda açacağız diye konuştu.
     Mera faktöründen dolayı Ardahanda ağaçlandırmanın Türkiye ortalamasının çok altında olduğunu belirten Kara, şunları kaydetti:
     Türkiye ortalaması yüzde 27 iken bizde yüzde 8. Bu çok düşük bir oran. Bunun en büyük sebebi burada mera alanlarının önemli ve etkili olmasıdır. İklim de ayrıca çalışmamızı olumsuz etkiliyor. Dikimi yapılacak olan fidanın alt yapısını iklimden dolayı rahat bir şekilde oluşturmaktan zorlanıyoruz. Geç başlanan ve çok önceden sonlandırılan bir çalışma oluyor bizde.
     Bu yıl 300 hektarlık alana 1 milyon fidan dikmeyi hedeflediklerini ifade eden Kara, ilkbaharda 250 bin, sonbaharda da 750 bin fidanı toprakla buluşturmak istediklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahanda fidan dikim sezonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER