Ardahanda yardıma muhtaç ailelere konut desteği

Ardahanda yardıma muhtaç ailelere konut desteği -Vali Yardımcısı Pişkin: -Hedefimiz önümüzdeki yıl 115 ihtiyaç sahibi aileye konut yapmak. Bunun için bir milyon 670 bin lira ayrıldı. Bu çok ciddi bir rakam (Fotoğraflı


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Hedefimiz önümüzdeki yıl 115 ihtiyaç sahibi aileye konut yapmak. Bunun için bir milyon 670 bin lira ayrıldı. Bu çok ciddi bir rakam dedi.
     Pişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte bazı ailelerin konut sıkıntısı içerisinde olduklarını ve bu sorunun sosyal devlet anlayışıyla çözüleceğini söyledi.
     Barınma yardımlarına hızlanma getirdiklerini belirten Pişkin, şöyle konuştu:
     Ardahan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına (SYDV) alınan 7 sosyal incelemeci ile konut yapımına daha çok önem vermeye başladık. Tamir ve tadilat çalışmalarını hızlandırdık. Daha önce yapılan 13 evi onardık. İl genelinde yaklaşık 85 bin lira sadece onarıma harcadık. Bölgede bazı vatandaşlar, çok ilkel şartlarda yaşamakta. Çoğu yerde vatandaşın hayvanlar ile aynı damı paylaştıklarını gördük. Bu bizim için çok elzem bir durumdur. Vatandaşımıza, devlet olarak oturulabilir bir ev imkanı sağlamak istiyoruz. Hedefimiz önümüzdeki yıl 115 ihtiyaç sahibi aileye konut yapmak. Bunun için bir milyon 670 bin lira ayrıldı. Bu çok ciddi bir rakam.
     Pişkin, ayrıca kömür yardımı yapılacak her aileye, bir de soba vermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ardahanda yardıma muhtaç ailelere konut desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER