Ardahanın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı

Ardahanın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı


ARDAHAN (A.A) - Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı nedeniyle düzenlenecek etkinlikler için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.
     Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kongre Caddesinde tek katlı, kesme taş ve asma tavanlı olarak 1911 yılında yapılan tarihi kongre binasında yarın yapılacak temsili kongreye ev sahipliği yapacaklarını söyledi.
     Kurtuluş programlarının Ardahanın tarihi açısında önemli olduğunun altını çizen Azizoğlu, şunları konuştu:
     Milli mücadelenin tohumları Ardahanda atılıyor. O dönemlerin aynen yaşatılacağı bir kongre yapacağız. Bu kongreyi sembolik olarak gerçekleştireceğiz. Bunun gerek Türk tarihi ve gerekse de Anadolu açısından çok büyük bir önemi var. Çünkü milli mücadele kongreleri açısından ilk gerçek ve organize kongre 1. ve 2. Ardahan Kongreleridir. Bu kongreler 1919 yılının ilk aylarında toplanıyor. Bu kongrelerle Cenüb-i Garbi Kafkas hükümeti Karsta kurulmuştur. Bu hükümetin kendine ait bir bayrağı ve hükümeti olmuştur.
     Tarih kokan bir binada kongrenin yapılmasının Ardahanın tarihi için son derece önemli olduğunu ifade eden Azizoğlu, Tarihi kongre binasını aslına uygun bir şekilde onardık. Şu ana kadar içini kimseye göstermedik. Yarın buraya gelenler için sürpriz olacak. Şu an zaten binanın içinde kongre için provalar yapılıyor diye konuştu.
     Azizoğlu, yarın kurtuluş etkinlikleri sırasında, Ardahanın tarihine yakışan, uygun bir etkinlik ve kongre yapacaklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ardahanın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER